Gå til hovedindhold

360 Grader Prisen 2018

Er du iværksætter eller garvet forretningsmand? Og kan dit forretningstiltag fremme en bæredygtig samfundsudvikling i eller uden for Danmark?

Så er det nu du skal logge ind og sende os din løsning og få mulighed for at pitche live foran en jury og et publikum.

Juryen består i år af blandt andre udviklingsdirektør, Mette Skøt fra Vækstfonden og generalsekretær, Christian Friis Bach fra Dansk Flygtningehjælp.

Præmie
2 x 15.000 kr.
Idéer
32
Kategori
FNs 17 Verdensmål
Idéindtag

Åbent for indsendelse af forretningsidéer og tiltag

Udvælgelse

De 6 bedste forretningsidéer og tiltag udvælges og ansøger kontaktes

Afgørelse

Pitch og kåring af de 2 vindere af 360 Grader Prisen 2018

image
Logo Dansk Erhverv
Logo Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH)
Logo Green Network

Kommentarer

Idé-besvarelser for denne challenge (32)
BLUETOWN er en danskledet IT virksomhed, som udvikler nye internetløsninger, der kan forbinde de 46% af verdens borgere, som endnu ikke har adgang til internettet.
Kaffe Bueno combines coffee waste with biotechnology to extract high value compounds to create products that benefit human and nature's health.
Flow Loop har udviklet et brusepanel som kan spare op til 85% vand og 75% energi, samtidig med at flowet og dermed komforten forøges. Systemet kan nemt installeres i eksisterende badefaciliteter.
3 billion people globally are treated in clinics and hospitals which do not operate at their full potential. Unumed works to empower these clinics through affordable and user-friendly digital health solutions. The Unucare system enables patients to access their medical records, it helps doctors plan treatment, it allows public officials to monitor disease outbreaks and hospital management to prioritize strained resources. And much more.
KLS PurePrint A/S har en vision om at blive verdens grønneste trykkeri og være med til at løse klodens udfordringer i tråd med den cirkulære tankegang. Derfor har vi i samarbejde med vores leverandører udviklet PurePrint: Biologisk nedbrydelige tryksager og emballager produceret uden brug af skadelige kemikalier og tungmetaller.
Goodwings is a digital hotel booking platform that gives its customers the choice to have a positive social impact without additional costs, using the SDG framework to embrace the causes we support.
Med 9000 leverandører i 122 lande har vi som international retailer i mange år haft fokus på sociale og etiske rettigheder hos vores leverandører. I 2015/2016 udviklede vi en helt ny indkøbsstrategi, der har været en ægte ”game changer” for handlen med vores leverandører. Hvor vi tidligere lavede stikprøver og manuelt fulgte op på hele vores leverandørbase, har vi, ved at investere i en ny indkøbsplatform, i dag en systematisk risikobaseret due diligence-tilgang til at følge op på leverandørens sociale og etisk ansvarlighed i en helt anden kaliber.
Refurb opkøber IT udstyr fra virksomheder og det offentlige. Det brugte udstyr gendannes til en salgbar vare gennem renovering og opgradering. Refurb sælger til private, det offentlige og virksomheder
Effektiviteten af en katastrofeindsats kan gøre forskellen mellem liv og død. Reachi systemet giver hurtig og konsolideret behovsanalyse fra lokale frivillige få timer efter katastrofen – selv når den eksisterende kommunikationsinfrastruktur er ødelagt.
Vi vil etablere smarte fysiske deleplatforme, der nemt faciliterer deling af ting mellem naboer eller kollegaer. Det er penge-, plads- og tidsbesparende, klimavenligt og skaber fællesskab lokalt.
I 2014 sad vi i en privat kælder i København og udviklede en elektronisk cykellås samt en app som tillader folk at finde og låse cykler op ved få klik på telefonen. Sidenhen har vi prøvekørt systemet rundt omkring i verden med det mål at forvandle cyklen til helten af offentlig transport og som katalysator for grønnere, mere livlige og mindre trafikprop-plagede byer.
Vi bringer socialt ansvarlige virksomheder og bevidste forbrugere sammen omkring hvad de hver står for og bidrager til verdenen af hjertenære mærkesager, hjælpsomme arrangementer og idealistiske standarder.
Hos Specialisterne har vi rykket grænserne for normalbegrebet, i forhold til virksomhedskultur og rekruttering. Vi hjælper mennesker med en autismediagnose ud på arbejdsmarkedet ved at forandre den traditionelle rekrutterings-model. Og ved at uddanne virksomhederne til at kunne rumme kompetente fagligheder med kognitive forstyrrelser.
Gaest.com is one of the world's largest online marketplaces for listing, discovering and booking unique spaces for meetings, workshops, interviews - you name it.
“Det skal komme fra dig selv” siger mange af de 50.000 unge piger og drenge fra forsømte og ressourcesvage baggrunde I Danmark. Disse unge får ikke mange chancer for at værdisætte sig selv, trods dyre hjælpe programmer og reformer I det danske uddannelsessystemet. UCANDOITs kerne koncept er et mentalt styrketrænings program, baseret på at finde styrken i sig selv, sådan, at hver ung får sociale livs kompetencer og dermed uddannelses og beskæftigelses muligheder. UCANDOIT er en social business hvor vi bruger vores egen impact measurement MATRIX og Franchise model til, på sigt, at scallere nationalt og i andre EU lande der har identisk problem. I Europa er der en stigning af unge og voksende med seriøse mentale udfordringer.
Be My Eyes er en gratis smartphone app, som forbinder blinde og svagtseende brugere med seende frivillige eller virksomhedsrepræsentanter. Gennem en direkte videoforbindelse kan den frivillige eller virksomhedsrepræsentanten assistere den blinde eller svagtseende bruger med en opgave, hvor syn er nødvendigt.
Berendsen  bruger ca. 30.000 kubikmeter vand på årsplan i Holbæk, svarende til ca. 214 hustandes årlige vandforbrug. Gennem et pilotprojekt, bruges regnvand i vaskeprocessen af kasser, i stedet for grundvand – og med gode resultater. Projektet er videre koblet op på vores projekt med genbrug af spildevand fra vaskeriet.
Vi hjælper folk med at gøre en forskel mens deres opsparing vokser på en digital investeringsplatform. Vi guider dem, skræddersyer en investering til deres holdninger og fortæller om den forskel de gør.
Miiskin er en app der hjælper mennesker med at monitorere deres hud og skønhedpletter med billeder, for at opdage en eventuel forandring hurtigt. En forandring kan være et tidligt tegn på modermærkekræft.
Vi gør mental sundhed sjovt og tilgængeligt ved at give studerende indsigter og værktøjer til at styrke selvtillid... Samtidig med at hjælpe deres institutioner støtte dem i deres rejse.
Verden kommunikerer mere digitalt og genererer mere data for hver dag, der går. Avian hjælper myndigheder med letanvendelige og skalerbare løsninger til digital efterforskning af kriminalitet.
Klimaflisen er en skalérbar løsning til håndtering af de udfordrende klimaforandringer byen i stigende grad udsættes for. Systemet bruger byens fortove og pladser til at tilbageholde og styre de stigende regnsvandsmængder dér hvor regnen falder - midt i byen. Samtidig er løsningen en byudviklingsløsning der arbejder med bynatur og social kapacitet, som vender klimainvesteringerne til ikke kun at være i brug 1% af tiden når der er behov for klimatilpasning, men også i de andre 99% af tiden, hvor vi lever og ånder i byens fællesskaber.
AquaGlobe - Water Solution Center - samler vandbranchens mest ambitiøse aktører for at levere løsninger, der giver adgang til rent vand og sanitet for alle. Sammen udvikler og tester vi ny, innovativ og bæredygtig vandteknologi direkte i Skanderborg Forsynings fungerende anlæg og måler den i realtid. Vi bidrager til at løfte dansk eksport, sikre lokale jobs og løse den globale vandkrise.
Kontor har siden 2015 specialiseret sig i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament bygger på cirkulært økonomiske tankegange, som betyder, at vi behandler alt som en ressource. Det forgrener sig ud i virksomheden, som miljørigtigt køb og salg af brugte møbler, donation og sociale ansættelser.
Wholi er en dansk fødevarevirksomhed og vores mission er at skabe en mere bæredygtig, sund og global ansvarlig fødevareindustri, ved at integrere spiselige insekter i vores madkultur. Wholi er godt i gang med at etablere sig på det danske, tyske og engelske marked. Vi producerer sunde, innovative og appetitlige produkter med insektmel, såsom dadelkonfekt, protein-bar og insekt-tofu.
electricityMap er en data platform hvor eldata fra hele verdenen samles for at beregne hvor grøn forbrugernes el er, og hvor meget co2 der er blevet udledt for at producere den.