Gå til hovedindhold

360 Grader Prisen 2019

THREE SIXTY CHALLENGE

Er du iværksætter, arbejder du for en innovativ virksomhed, eller har du bare en god idé, der kan fremme en bæredygtig samfundsudvikling i eller udenfor Danmark?

Så er det nu du skal sende os din løsning og få mulighed for at pitche live foran en jury og et publikum.

De tre bedste pitches inden for kategorierne 'startup', 'etableret virksomhed' og 'græsrod' præmieres hver med et beløb på 10.000 kr. og et skræddersyet advisory- og investormøde.

Præmie
3 x 10.000,-
Idéer
0
Kategori
Koncept
Kick-off

360 Grader Prisen 2019 lanceres

Send din idé ind

Deltag i konkurrencen ved at sende din bæredygtige forretningsidé ind via knappen ovenfor.

Deadline

Vi skal have modtaget din forretningsidé senest den 28. juni kl. 12:00.

Udvælgelse af de 9 bedste ideer

Partnerne bag 360 Grader Prisen 2019 udvælger de 9 bedste ideer, som skal pitche den 10 september 2019.

Finalisterne offentliggøres

Der udvælge 9 finalister, der går videre i konkurrencen om 3 x 10.000 kr., og som skal pitche live til afslutningseventet hos Børsen.

Pitch og kåring af vinderne

Den 10. september pitcher de ni bedste deltagere deres idé live hos Børsen. Juryen finder én vinder i kategorien 'Startup', én vinder i kategorien 'etableret virksomhed' og én vider i kategorien 'græsrod'.

Logo Dansk Erhverv
Logo Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH)
Logo Green Network
Erhvervsstyrelsen logo

Brief

Kan du koble FN’s Verdensmål, ny teknologi, innovation og profitabilitet i praksis?

Verdens lande har vedtaget 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene udgør et kompas for verdens udvikling og kan inspirere Danmark og dansk erhvervsliv for at gøre en positiv forskel i verden og levere løsninger på verdens samfundsudfordringer og samtidig tjene penge.

Har din virksomhed en forretningsidé eller et tiltag, der kan fremme en bæredygtig samfundsudvikling i eller udenfor Danmark? Så send os din løsning og deltag i konkurrencen om at vinde 360 Grader Prisen 2019.

Bæredygtige løsninger kommer først og fremmest af en god idé. Som noget nyt i år sætter vi også fokus på de unge idémagere med en græsrods-pris.

Vinderne opererer succesfuldt i krydsfeltet imellem digitalisering, innovation, nye forretningsmodeller og FN’s Verdensmål​.

Dansk Erhverv, Green Network, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Erhvervsstyrelsen uddeler hvert år 360 Grader Prisen for at hylde danske innovative ildsjæle og løsninger.

Læs om sidste års vindere Bluetown og Kaffe Bueno.

 

Hvad kan du vinde?

Prisen uddeles i kategorierne 'startup', 'etableret virksomhed' og ’græsrod’. Vinderne præmieres hver med et beløb på 10.000 kr. samt et eksklusivt møde med et særligt udvalgt advisory- og investorboard.

De tre bedste cases og eksempler på 360 grader løsninger i hver kategori vil blive inviteret til at pitche på Børsen d. 10. september 2019. Alle indsendte nomineringer vil efterfølgende blive samlet og gjort tilgængelige af de fire arrangører.

Guidelines

For at komme i betragtning til 360 Grader Prisen 2019 skal du beskrive din forretningside eller dit forretningstiltag efter følgende kriterier. Du kan med fordel benytte disse overskrifter i din nominering.

  1. Profitabilitet og skalerbarhed: Din idé eller tiltag skal have et indtjeningspotentiale og du skal kunne demonstrere skalerbarhed, også gerne internationalt.
  2. Nyskabende, innovativ og/eller med brug af ny teknologi: Din løsning kan basere sig på nye digitale løsninger eller være nyskabende og innovativ på anden vis, fx via forretningsmodellen.
  3. Fokus på bæredygtighed og effekt: Din idé eller tiltag skal være bæredygtig(t) og med til at løse en eller flere udfordringer, vi som samfund står overfor i forhold til FN’s 17 Verdensmål.

Der vil i udvælgelsen blive lagt vægt på, at alle tre elementer indgår i beskrivelsen. Upload gerne billeder eller illustrationer af fx din forretningside, team, virksomhedslogo m.v.  


Hvilken kategori tilhører du?

For at deltage i kategorien startup skal du have et dansk CVR-nummer og virksomheden skal være under 5 år gammel.

For at deltage i kategorien etableret virksomhed, skal du have et dansk CVR-nummer og virksomheden skal være over 5 år.

Har du ikke et CVR-nummer, kan du deltage i kategorien græsrod.

Deadline for indstilling til 360 Grader Prisen 2019 er d. 01. august 2019.


Sådan deltager du

Opret dig med brugernavn og password og upload derefter din nominering - så er du i gang. Har du vanskeligheder, så send os en mail.

Har du spørgsmål til 360 Grader Prisen, kan du kontakte Malene Thiele, CSR-chef, Dansk Erhverv.


Sprog

Pitches afvikles som udgangspunkt på dansk, men det er muligt at nominere, pitche og gennemføre Q&A med juryen på engelsk, hvis det foretrækkes.

Jury

Juryen der kårer de 3 vindere af 360 Grader Prisen 2019 er:

Søren Stig

Mette Skøt

Rasmus Stuhr

Advisory- og Investorboard

De tre vindere inviteres til et eksklusivt advisory- og investormøde i forlængelse af prisuddelingen.

I advisory- og investorboardet sidder:

 

Pelle Pedersen

Richard Georg Engström

Peter Kofler

 

Søren Stig

 

Søren Jensen

Mette Skøt

Human Shojaee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitch & Vind!

360 grader prisen har i 2017 og 2018 hyldet startups og etablerede virksomheder, der arbejder succesfuldt i krydsfeltet imellem innovation, ny teknologiske løsninger og bæredygtighed og dermed bidrager til Verdensmålene. Det gør vi igen i 2019!

Som noget nyt er der i 2019 blevet tilføjet en ’græsrodspris’, der belønner den gode idé, der har potentiale til at gøre en forskel, men som endnu ikke er kommercialiseret. Det gør vi for at sætte fokus på den underskov af dygtige unge, der brænder for at gøre en forskel.

De 3 bedste forretningsideer eller forretningstiltag i hver kategori bliver kastet for løverne og skal pitche live foran publikum og jury.

Konkurrencen og prisuddelingen foregår d. 10. september 2019 kl. 13-17.30 i Børsen i København.

Dagen indledes med en velkomst efterfulgt af et inspirationsoplæg af Anders Morgenthaler, filminstruktør, forfatter og klimaaktivist.

De tre priser bliver overrakt at Thorkil Sonne, Formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål

Du kan tilmelde dig som publikum og se programmet for dagen her.

 

 

Anders Morgenthaler

Thorkil Sonne

 

Mød sidste års vindere

Årets startup redder verden én kop ad gangen
Vinderen af 360 Grader Prisen i kategorien startup i 2018 er Kaffe Bueno:

”De rammer alt, hvad der er brug for. De mindsker madspild, tænker i cirkulær økonomi og skaber nogle gode produkter. Og så har de høje ambitioner. Som de siger, vil de gerne redde verden, men nogle gange er man nødt til at gøre det én kop ad gangen.”

Generaldirektør i Dansk Flygtningehjælp og jurymedlem, Christian Friis Bach

”Det er dejligt med den anerkendelse for vores hårde arbejde. 360 Grader Prisen betyder, at vi måske kan finde de rigtige investorer, så vi kan blive ved med at gøre det, vi gør. Vi glæder os rigtig meget til at fortsætte vores arbejde.”

Juan Medina, Kaffe Bueno
 

Årets etablerede virksomhed satser på Afrika og Indien
Vinderen af 360 Grader Prisen for etablerede virksomheder i 2018 er BLUETOWN:

”BLUETOWN vandt, fordi de har en stor, global ambition. De er ægte nyskabende i deres tilgang til projektet, og så er de en enabler i forhold til at udfordre bæredygtighedspotentialet hos andre virksomheder. Samtidig er projektet drevet af vedvarende energi, og de har en klar satsning i områder som Afrika og Indien, hvor der er et stort first mover potentiale.”

Jurymedlem og udviklingsdirektør i Vækstfonden, Mette Skøt

”Vi er glade for at kunne bringe vores historie tilbage til Danmark. Vi har haft stor succes med at tiltrække international interesse, men det er ikke gået helt så nemt herhjemme. Det her er på mange måder en blåstempling af vores idé. Vi vil gerne tænke bæredygtighed og FNs Verdensmål ind i vores projekt. Det er vi rigtig stolte af!”

Louise Kjær, BLUETOWN

Samarbejdspartnere

Hansen & Ersbøll Agenda

Sustainary

 

Copenhagen Business Hub

Kommentarer

Giv din forretningsidé eller forretningstiltag en fængende titel og skriv dit bud. Husk at vedhæfte billeder eller andre filer, hvis du har dem.