Gå til hovedindhold

NewGen Innovation Challenge

NewGen Innovation Challenge: Dit bidrag til et økonomisk bæredygtigt sundhedsvæsen

Hvad hvis et plaster kunne sladre om dit helbred – allerede inden du blev syg? Hvad hvis en algoritme kan forudsige udviklingen af en sygdom? Og hvad hvis en hjemmetest kan spare et besøg på hospitalet?

Den store finale

Vi har modtaget en bunke fantastiske ideer, og vi er ved at finde de allerbedste deriblandt. Tre finalister bliver inviteret til den store finale 14. september, hvor de skal pitche foran et publikum og en jury, og vi finder en vinder af NewGen Challenge.  

Det store ansvar for at kåre vinderen ligger på skuldrene af vores fremragende jury. Juryen består af medstifter af Radiobotics, Stine Mølgaard, Folketingsmedlem Stinus Lindgren (RV), Ph.d. og iværksætter Martin Vesterby og forretningsudvikler hos Roche Susanne Mortensen.

Vi glæder os til at finde vinderen!

Vores sundhedsvæsen er under pres

En voksende ældrebefolkning, flere kronisk syge mennesker, nye teknologier og højere forventninger til serviceniveauet fra patienter. Det kan ses i de offentlige udgifter. Mellem 2000 og 2017 steg udgifterne til sundhed med 69 % til 189 mia. kr. (Danmarks Statistik, 2019). Den udvikling kræver, at vi tænker i nye og anderledes løsninger, der kan være med til at fremtidssikre og styrke sundhedsvæsenet til fortsat at kunne levere patientforløb i verdensklasse. 

Færre ressourcer og bedre patientforløb

Derfor har Roche, sammen med en række danske universiteter, udfordret studerende og tidlige start-ups til at udvikle idéer, der kan bidrage til økonomisk bæredygtighed i sundhedsvæsenet.

Ideen kan være stor som lille og kan være alt lige fra en algoritme, der kan forudsige udviklingen af en sygdom, en hjemme-test eller device, der kan spare patienter for et besøg på hospitalet eller en helt anden løsning, som kan forebygge alvorlige sygdomme. 

Eksempel på bæredygtig idé

Et eksempel på en bæredygtig idé er HealthDrone, som er et samarbejde mellem Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Fremskridt i droneteknologi, AI og lynhurtigt internet gør det muligt at fragte f.eks. blodprøver mellem øer og store hospitaler, hvilket kan reducere transporttid fra 12 timer til 45 minutter. Det sparer ressourcer og giver bedre behandling af patienter og færre indlæggelser. 

Meld dig til NewGen Innovation Challenge og vær med til at:

  • Bidrage til fremtidens økonomisk bæredygtige sundhedsvæsen
  • Få undervisning i, hvordan du laver en killer pitch
  • Få muligheden for at sparre med førende iværksætter-profiler i branchen.
Præmie
10.000 DKK. + besøg på Roche Innovation Center DK
Idéer
14
Kategori
Health
Lancering

....

Individuel vejledning

Deltagere tilbydes individuel feedback

Indsend idé

...

Finalister udpeges

Deltagere modtager pitchundervisning i Odense

Finale

Finaleevent i afholdes i København

Kommentarer