
NewGen Innovation Challenge
NewGen Innovation Challenge: Dit bidrag til et økonomisk bæredygtigt sundhedsvæsen
Hvad hvis et plaster kunne sladre om dit helbred – allerede inden du blev syg? Hvad hvis en algoritme kan forudsige udviklingen af en sygdom? Og hvad hvis en hjemmetest kan spare et besøg på hospitalet?
Den store finale
Vi har modtaget en bunke fantastiske ideer, og vi er ved at finde de allerbedste deriblandt. Tre finalister bliver inviteret til den store finale 14. september, hvor de skal pitche foran et publikum og en jury, og vi finder en vinder af NewGen Challenge.
Det store ansvar for at kåre vinderen ligger på skuldrene af vores fremragende jury. Juryen består af medstifter af Radiobotics, Stine Mølgaard, Folketingsmedlem Stinus Lindgren (RV), Ph.d. og iværksætter Martin Vesterby og forretningsudvikler hos Roche Susanne Mortensen.
Vi glæder os til at finde vinderen!
Vores sundhedsvæsen er under pres
En voksende ældrebefolkning, flere kronisk syge mennesker, nye teknologier og højere forventninger til serviceniveauet fra patienter. Det kan ses i de offentlige udgifter. Mellem 2000 og 2017 steg udgifterne til sundhed med 69 % til 189 mia. kr. (Danmarks Statistik, 2019). Den udvikling kræver, at vi tænker i nye og anderledes løsninger, der kan være med til at fremtidssikre og styrke sundhedsvæsenet til fortsat at kunne levere patientforløb i verdensklasse.
Færre ressourcer og bedre patientforløb
Derfor har Roche, sammen med en række danske universiteter, udfordret studerende og tidlige start-ups til at udvikle idéer, der kan bidrage til økonomisk bæredygtighed i sundhedsvæsenet.
Ideen kan være stor som lille og kan være alt lige fra en algoritme, der kan forudsige udviklingen af en sygdom, en hjemme-test eller device, der kan spare patienter for et besøg på hospitalet eller en helt anden løsning, som kan forebygge alvorlige sygdomme.
Eksempel på bæredygtig idé
Et eksempel på en bæredygtig idé er HealthDrone, som er et samarbejde mellem Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Fremskridt i droneteknologi, AI og lynhurtigt internet gør det muligt at fragte f.eks. blodprøver mellem øer og store hospitaler, hvilket kan reducere transporttid fra 12 timer til 45 minutter. Det sparer ressourcer og giver bedre behandling af patienter og færre indlæggelser.
Meld dig til NewGen Innovation Challenge og vær med til at:
- Bidrage til fremtidens økonomisk bæredygtige sundhedsvæsen
- Få undervisning i, hvordan du laver en killer pitch
- Få muligheden for at sparre med førende iværksætter-profiler i branchen.
....
Deltagere tilbydes individuel feedback
...
Deltagere modtager pitchundervisning i Odense
Finaleevent i afholdes i København
Hvad får jeg ud af det?
- Muligheden for at bidrage til at løse et kritisk samfundsproblem.
- Chancen for at blive taget i betragtning til Nordic Health Lab's acceleratorforløb
- En chance for at pitche din idé overfor dine medstuderende, eksperter og universiteter.
- Individuel vejledning med en ekspert i forretningsudvikling og innovation
- Præmie på 10.000 kr. og besøg på Roche Innovation Center CPH.
Hvem kan deltage?
- Alle! Men vi forestiller os, at du er studerende inden for et sundhedsfagligt område; medicin, tech, sundhedsøkonomi, health innovation eller noget helt femte. Kort sagt er alle med en god idé til at forbedre sundhedsvæsenet velkomne.
Hvad skal du være opmærksom på, hvis du deltager?
- Idéen skal oprettes på challenges.dk og uploades som PPT, pdf eller word-fil. Det er muligt at deltage individuelt eller i grupper af 2-5 deltagere. Teamet må gerne bestå af studerende fra forskellige uddannelser. Hvis idéen udvælges som finalist skal du/teamet en tur til København i september for at deltage i den store finale.
Har du spørgsmål til NewGen Innovation Challenge?
Kontakt:
Stine Nynne Larsen, Roche, mail: [email protected], mobil: 28925836.
Vurderingskriterier
Din idé bedømmes ud fra dens helhed, men vi vil særligt bedømme den ud fra følgende kriterier:
kreativitet, operationel realisme, opmærksomhed på detaljer, dine pitch-evner og vigtigst af alt, hvordan idéen bidrager til et økonomisk bæredygtig sundhedsvæsen.