
Region Sjælland Deler
Giv din idé til hvordan små- og mellemstore virksomheder i Region Sjælland kan udnytte vækstmulighederne i deleøkonomien.
#regionsjællanddeler2017
-
-
-

Brief
Deleøkonomien vinder stærkt frem i disse år og over 100 deletjenester er over de senere år skudt op alene i Danmark. Mens mange af disse tilbyder deleøkonomiske løsninger til privatpersoner (f.eks. samkørsel og deling af tøj og mad) er deleøkonomiske forretningsmodeller også begyndt at dukke op for virksomheder. Analyser viser, at brugen af deleøkonomiske forretningsmodeller, fx bedre udnyttelse af overskydende kapacitet, ressourcer, maskiner og udstyr kan være med til at øge innovationen og produktiviteten og dermed konkurrenceevnen hos virksomhederne.
Vækstforum Sjælland vil gerne bidrage til, at flere af regionens små- og mellemstore virksomheder er aktive i deleøkonomien og får mulighed for at udvikle og teste nye deleøkonomiske forretningsmodeller og koncepter business to business. Ofte står små- og mellemstore virksomheder med den udfordring, at de skal ud og investere i nyt dyrt udstyr eller mandskab, som ofte ikke bliver udnyttet til fulde. Derfor ligger der et potentiale i, at virksomheder går sammen om at dele uudnyttet kapacitet og ressourcer, fx udstyr, maskiner eller mandskab.
Vækstforum Sjælland inviterer alle virksomheder, iværksættere, erhvervsfremmeaktører og andre private og offentlige aktører til at komme med idéer eller koncepter, som kan gøre små- og mellemstore virksomheder i regionen aktive i deleøkonomien og udbrede deleøkonomiske forretningsmodeller på business-to-business niveau mellem virksomheder. I maj 2017 vil VækstforumSjælland via en offentlig annoncering udbyde et projekt omkring deleøkonomi, hvor konsortier kan ansøge om midler til projekter, der opfylder formålet om at styrke udviklingen og implementeringen af deleøkonomiske forretningsmodeller og -koncepter hos virksomheder i Region Sjælland på business to business niveau.
For at få inspiration til annonceringen udbød Region Sjælland denne challenge i marts 2017 for at få inspiration til idéer og koncepter, der kan forløse deleøkonomiens potentiale. Der er 100.000 kr. på højkant til fordeling blandt de bedste idéer, der kommer ind via challengen. De 100.000 kr. vil maksimalt fordeles på de 3 bedste idéer. Annonceringen i maj vil have en ramme på 2 millioner kr. til det bedste projekt.
Jury
- Søren Riis, co-founder af Gomore
- Jesper Bo Jensen, direktør i FremForsk, Center for Fremtidsforskning
- Henrik Kolind, Kommunaldirktør i Roskilde Kommune
- Tue David Bak, Udviklingsdirektør i Region Sjælland