Gå til hovedindhold

Startup Recruitment Challenge

Forestil dig, du har en lille virksomhed, som du driver helt alene. Kundekredsen vokser, du får flere ordrer ind, end du kan nå at håndtere. Du vil ansætte din første medarbejder - du kender lønniveauet og kan skrue en jobannonce sammen - men hvad følger der ellers med?

Vi søger dig, der kan hjælpe iværksættere med at få et overblik over, hvad det koster at have ansatte - udover løn. Kan du komme med en smart og enkel idé, der giver virksomheder et overblik over alle udgifter og de administrative pligter fra myndigheder, der følger med, fx feriepenge, affaldsgebyrer, barselsfond og sygedagpenge?

Præmie
25.000
Idéer
4
Kategori
Koncept
Indsend din idé

Indsend din idé her på challenges.dk - senest fredag, d. 7. december, 2018, kl. 10.00.

Jury kårer en vinder

3-5 udvalgte idéer pitches for dommerjury

Vinder offentliggøres

Vinderen får besked senest 18. december 2018.

Virk Startvækst Logo
SMVdanmark Logo

Hjælp til iværksættere

De fleste virksomheder starter ved at være drevet af ejere. Lige indtil virksomheden får flere kunder eller en kapitalindsprøjtning og de vil ansætte en eller flere medarbejdere til at hjælpe sig. De fleste har en klar idé om lønniveauet i branchen, og kan skrue en god jobannonce sammen. Men det er ikke nok, for der er flere opgaver og udgifter forbundet med at gå fra enmandshær til at være arbejdsgiver.

Virk Startvækst har brug for din hjælp, til at finde den bedste måde, der kan give iværksættere et overblik over, hvad det koster at ansætte – udgifter udover løn. De fleste har hørt om feriepenge, men hvad med barselsfond og pension? Medarbejderen skal måske også bruge en mobil, sikkerhedssko eller en uniform?

Og så er de administrative pligter overfor kommunen og andre myndigheder: indbetaling af skat og hvad med sygedagpenge?

Iværksættere efterspørger et værktøj, som gør det nemmere og mere overskueligt at ansætte den første medarbejder. Vi har brug for din hjælp til at identificere, hvordan sådan et værktøj skal se ud for at skabe værdi.

Vi har ikke lagt os fast på, om løsningen er et enkelt afkrydsningsskema, som genererer et overblik. Om resultatet er et pænt designet Excelark med faste priser på medarbejderes brug af mobiler og kuglepenne. Vi er også åbne for at tænke i brancher og helt nye formater. Det vigtigste er, at du beskriver din idé i detaljer, måske som en tegnet prototype, og hvorfor din idé er en effektiv hjælp for iværksætterne.

Har du den helt rigtige idé? Så kan du vinde et honorar på 25.000 kr.

Guidelines

Sådan deltager du i Startup Recruitment Challenge:

 1. Opret en profil
 2. Indsend din idé her på challenges.dk. Giv din idé en titel og en kort beskrivelse.
 3. Upload et PDF-dokument med en detaljeret beskrivelse af din løsning

Hvordan ser en god løsning ud?

 • Dit forslag skal kunne udvikles til at fungere på Virk Startvækst
 • Værktøjet skal være overskueligt og intuitivt at bruge
 • Din idé behøver ikke at være et projekt, som du regner med selv at stå for, fx programmeringen
 • Din idé skal kunne videreudvikles hen ad vejen
 • Din idé er ikke nødvendigvis et nyskabende koncept, men den skal tilføje værdi til virksomheder

 

Jury udpeger vinderen

En nøje udvalgt jury udvælger hvilken idé, der løber med sejren og de 25.000 kr. i honorar.

Juryen består af:

 • Ane Buch, adm. direktør, SMVdanmark
 • Torsten Andersen, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen
 • Morten Kildevang, kontorchef, Erhvervsstyrelsen
 • Uffe Jakobsen, chef for Digital kommunikation, Erhvervsstyrelsen

Vinderen kontaktes direkte og offentliggøres her på challenges.dk.

Virk Startvækst

Virk Startvækst hjælper iværksættere i gang og stiller en række værktøjer og informationer til rådighed.

Et værktøj over udgifter og pligter ved ansættelse behøver ikke at være highend animeret digital design, men vil være en længe ventet familieforøgelse på Startvækst, hvor du i forvejen kan downloade forretningsplan og et komplet budgetsystem.

Vi ved, at iværksættere har masser af holdninger og nyttige erfaringer, så vi hører meget gerne fra dig. Du behøver ikke være en budgethaj, udvikler af avanceret machinelearning eller kende til alle offentlige myndigheder, men vi glæder os til at se din idé til, hvordan du mener, information kan grupperes og præsenteres.

Kommentarer

Idé-besvarelser for denne challenge (4)

Vi vil bygge ind app med tre funktioner, der gør det hurtigt, nemt og sjovt at stifte bekendtskab med de forskellige aspekter af ansættelse af den første medarbejder.

Simpel dynamisk onlineberegner, der informerer om den samlede pris pr. måned/år, med konkrete guides til hvad der skal gøres i praksis.

Saml alle betalinger - udover løn - på en fælles konto

Giv din forretningsidé eller forretningstiltag en fængende titel og skriv dit bud. Husk at vedhæfte billeder eller andre filer, hvis du har dem.