Gå til hovedindhold

UrbanTech Challenge

Hvordan udvikler vi byer, så de er bedre at leve og drive virksomhed i? Har du en forretningsidé eller løsning, der benytter åbne offentlige data til at gentænke eller åbne byen? Så er det dig, vi leder efter!

UrbanTech Challenge giver dig en unik mulighed for at udvikle din idé eller løsning, modtage faglig sparring og netværke - og chancen for at pitche live foran en juryUrbanTech Challenge er for alle, der kan gøre byer mere sammenhængende, livable og effektive ved at bruge åbne offentlige data i deres forretningsmodel.

Som deltager i UrbanTech Challenge er du med i konkurrencen om 125.000 kr. fordelt på to spor. Vi giver dig muligheden for at deltage i skræddersyede workshops, hvor du kan få input og faglig sparring med eksperter og kolleger.

Præmie
Gentænk byen: 25.000 kr. // Åben byen: 100.000 kr.
Idéer
1
Kategori
Koncept
Kick-off

UrbanTech Challenge er officielt i gang. Du kan finde information på sitet, tilmelde dig workshops og indlevere din ide eller løsning frem til 15. november 2018 kl. 12.00.

Workshop: Runde 1

Workshops er åbne for alle, uanset om du er på idéstadiet eller har et færdigt koncept. Husk at tilmelde dig på "https://tinyurl.com/urbantech-workshop".

Workshop: Runde 2

Workshops er åbne for alle, uanset om du er på idéstadiet eller har et færdigt koncept. Husk at tilmelde dig på "https://tinyurl.com/urbantech-workshop".

Deadline for indlevering

Deadline for deltagelse i UrbanTech Challenge er 15. november kl. 12.00. Læs mere om hvad du skal uploade til de forskellige spor længere nede.

Kåringsevent i BLOX

En ekspertjury skal gennem pitch-sessions finde og kårer de bedste idéer og løsninger.

Erhvervsstyrelsen logo
Kommunernes Landsforening logo
Open Data DK logo
Danske Regioner logo
Grrentech Challenge Logo
BLOXHUB logo

Hvad er UrbanTech Challenge?

Arbejder du i krydsfeltet mellem mennesker, data, teknologi og byrum? Og har du en forretningsmodel der demonstrerer potentialet i åbne offentlige data?

Offentlige myndigheder og institutioner indsamler og producerer store mængder af data, der ligger frit tilgængeligt for kommercielt brug. For at vinde UrbanTech Challenge skal du vise, hvordan du kan bruge denne data i din forretningsmodel. 

UrbanTech Challenge består af to individuelle spor:

Gentænk byen - forretningsidéer gemt i plandata
I dette spor leder vi efter idéer til nye forretningsmodeller baseret på plandata. Hvilke forretningsmodeller kan skabes, hvis plandata bliver fuldt digitaliseret? I dag er det meste plandata tilgængeligt online men ikke fuldt digitaliseret (georefereret data i registerform). Den gode idé er en forretningsmodel, der bruger data fra byernes planer (fx lokalplaner) som vækstfaktor og gerne i kombination med andre datakilder. Vinderen af "Gentænk byen" honoreres med 25.000 kr.

Læs mere om anvendelsen af plandata her og få yderligere information om plandata samt eksempler på andre åbne offentlige data her
 

Åben byen - fra åbne offentlige data til forretningsløsninger
I dette spor leder vi efter løsninger og forretningsmodeller, der anvender åbne offentlige data. Alle former for offentlige data, der ligger frit tilgængeligt for kommercielt brug, kan anvendes - gerne i kombination med andre datakilder. Den gode løsning viser gennem mock-ups eller en prototype, hvordan åbne offentlige data kan gøre byen mere sammenhængende, livable og effektiv. Vinderen af "Åben byen" honoreres med 100.000 kr.

Se eksempler på åbne offentlige data her.
 

BLOXHUB-prisen: Den rigtige støtte til at vækste
Denne særlige pris gives til en idé eller løsning fra de to spor, som viser et stort potentiale, og som med den rette støtte kan udvikle sig til en innovativ forretning. Vinderen modtager ét års medlemskab af BLOXHUB, samtidig med at der faciliteres en udviklingsproces for at komme tættere på realisering af potentialet.

Hvis du har spørgsmål f.eks. om brug af data eller reglerne, kan du skrive til os på challenges@erst.dk - så vil vi matche dit spørgsmål med en ekspert, der kan give dig den rette  rådgivning.

Guideline

Step 1: 
For at deltage i UrbanTech Challenge skal du uploade din idé eller løsning her på challenges.dk inden 15. november 2018 kl. 12:00. Start med at oprette en profil her.

Vær opmærksom på, at du skal have et dansk CVR-nummer for at deltage i UrbanTech Challenge. Opret et CVR-nummer her. De samlede vilkår for deltagelse i UrbanTech challenge finder du her.

Step 2:
Upload din idé eller løsning og vedhæftede filer her på challenges.dk under UrbanTech Challenge.

For idéer til Gentænk Byen:

 • Skriv en kort beskrivelse af din idé.
 • Vedhæft et Lean Business Model Canvas på max 1 side, der besvarer disse spørgsmål.
 • Vedhæft et dokument på max. 1 side (Word eller PDF), der uddyber din forretningsmodel og dens brug af fuldt og endnu ikke fuldt digitaliseret plandata.  
   

For løsninger til Åben Byen:  

 • Skriv en kort beskrivelse af din løsning.
 • Vedhæft et Lean Business Model Canvas på max 1 side, der besvarer disse spørgsmål.
 • Vedhæft en præsentation på max 5 slides (PDF eller Powerpoint) der indeholder:
  • En beskrivelse af hvilken problemstilling indenfor UrbanTech, som løsningen omhandler
  • Illustrationer og beskrivelse af hvordan løsningen gør brug af konkrete åbne offentlige data, herunder det overordnede tekniske set-up. Det kan ske f.eks. ved mock-ups eller wireframes.
  • Forretningsmodellen bag løsningen, herunder en vurdering af markedspotentialet og konkurrenceforhold.
  • En vurdering af fordele og ulemper ved brugen af åbne offentlige data i forhold til den konkrete løsning.
  • En kort præsentation af dig selv og dit team. 

OBS. Alle ideer og løsninger der uploades til challenges.dk kan tilgås af alle. Ønsker du at aflevere dine vedhæftede filer, uden at andre kan tilgå det, kan du sende din indlevering til challenges@erst.dk, skriv "Indlevering UrbanTech Challenge" i emnefeltet. Husk stadig at indsende og skrive en kort beskrivelse af din idé eller løsning til denne side.

Step 3: 
De bedste idéer og løsninger inviteres til at pitche live foran en jury til kåringseventet, der afholdes 3. december 2018 i BLOX i København.
 

Hvordan vurderes din idé eller løsning?

UrbanTech: Ligger den inden for UrbanTech? 

Åbne offentlige data: Anvendes åbne offentlige data på et kvalificeret grundlag?

Novelty: Er den original og nyskabende; hvordan og i hvor høj grad adskiller den sig fra eksisterende idéer og løsninger?

Desirability: Er den relevant for brugerne; for eksempel for erhvervs- eller privatkunder?

Feasability: Kan den gennemføres; er der for eksempel fri adgang til åbne offentlige data af tilstrækkelig kvalitet?

Viability: Er den økonomisk bæredygtig, og kan der bygges en forretning op omkring den?
 

Hvordan udvælges vinderen af BLOXHUB-prisen?

Konceptet vurderes at være implementer- og skalerbart, og det skal kunne bidrage til at løse en realistisk udfordring, som f.eks. kommuner eller store virksomheder står overfor. Vinderen er den idé eller løsning, som viser et stort potentiale, og som med BLOXHUB-prisen kan udvikle sig til en innovativ forretning.

Workshops

Som en del af UrbanTech Challenge har du mulighed for at deltage i en række skræddersyede workshops. Her kan du arbejde med og modtage sparring på din idé eller løsning, uanset om du er på idéstadiet eller har et færdigt koncept. 

Alle workshops afholdes i BLOX i København. Tilmeld dig her

Workshop: Runde 1

 • Mandag 22. Oktober kl. 9.00-12.00: Introduktionsdag på UrbanTech Challenge
   
 • Tirsdag 23. Oktober kl. 9.00-12.00: Stakeholder mapping og behovsanalyse

Workshop: Runde 2

 • Torsdag 1. November kl. 9.00-12.00: Eksplorativ MVP
   
 • Fredag 2. November kl. 9.00-12.00: Eksplorativ iteration

Deltagelse i workshops er ikke en forudsætning for at deltage i UrbanTech Challenge.

Baggrund for UrbanTech Challenge

Hvad er åbne offentlige data?

Danske myndigheder skaber som led i deres myndighedsudøvelse store mængder af data, som virksomheder kan bruge til at udvikle nye og forbedre eksisterende produkter samt services. Åbne offentlige data er dermed data, genereret af en offentlig myndighed eller offentlig institution, som frit kan tilgås og anvendes af offentligheden og erhvervslivet.

Hvem er bag UrbanTech Challenge? 

Partnerskabet for åbne offentlige data (Erhvervsstyrelsen, KL, Open Data DK og Danske Regioner) samarbejder med BLOXHUB og Greentech Challenges om Urbantech Challenge, for at udbrede kendskabet til og øge den erhvervsmæssige udnyttelse af åbne offentlige data.

 

urbantech

Kommentarer

Idé-besvarelser for denne challenge (1)

People inhale and exhale 20000 times a day. By default, they assume that the air breathe in is clean … BUT is it? According to WHO 92% of the world population is exposed to dangerous levels of air pollution while cities are lacking targeted data to understand the issue.
Polisensio is empowering decision makers of (smart) cities and businesses with outdoor air quality data and environmental intelligence, so they can act and fight air pollution. It is an easy to use tool, hardware and software solution, for cost-effective urban air pollution measuring, data collection and analytics, data visualizations

Giv din forretningsidé eller forretningstiltag en fængende titel og skriv dit bud. Husk at vedhæfte billeder eller andre filer, hvis du har dem.