Gå til hovedindhold

Automatisere udtræk af ledningsoplysninger med FME

Denne idé er en del af Banedanmark - Digitalisering af ledningstegninger

henrikthoren
14. december 2019

Hermed præsenterer Thoréns IT deres forslag til hvordan Banedanmark kan udtrække vektoriserede ledningsoplysninger udefra ledningstegninger. Hovedsageligt baseres løsningen på en software som hedder FME, som er velkendt indenfor GIS-markedet. FME er udviklet af Safe Software i Canada. Denne software kan udtrække vektoriserede ledningsoplysninger fra PDF, DWG og DGN tegninger. FME kan også udtrække og behandle billeder, t.ex. TIFF, men den foreslåene løsning vil primært beskrive en løsning for at udtrække vektoriserede ledningsdata fra PDF, DWG og DGN-filer.

Fordelen med FME er at den kan læse og skrive til i stort set alle dataformater der er på markedet, t.ex. Shape och GDB databaser. Den løsning som udvikles, er dermed ikke bundet til et specifikt input format. Bare inputformatet kan udlæses som et vektoriseret format, kan man altid vælge at understøtte flere formater senere. Der er heller ikke nogen begrænsning i hvilke output formater som der kan skrives til.

Selve løsningsforslaget er mere detaljeret beskrevet i den vedhæftede private fil. Desværre var det ikke mulig at vedhæfte output filerne som er præsenteret, men de kan sendes via mail hvis det er af interesse.

Kommentarer