Gå til hovedindhold

Bæredygtigt Byggemarked

Denne idé er en del af 360 Grader Prisen 2019

Amanda Poulsen
Amanda Poulsen
24. maj 2019

Baggrunden for det bæredygtige byggemarked

Bæredygtigt Byggemarked bygger på tanken om, at miljøbevidsthed og bæredygtighed er byggestenene for eftertiden. Det betyder, at vi bør tænke over, hvordan måden, vi bor og bygger på, påvirker miljøet og vores sundhed. 

Tilgængelighed er et at nøglebegreberne i virksomheden. For det er ikke altid særlig nemt at finde og udvælge de gode alternativer inden for branchen - og slet ikke som privatperson. 

Gennem god information og gennemsigtighed vil vi gøre det muligt for vores kunder aktivt at tage bæredygtige valg på bygge- og boligfronten. For os er en bæredygtig livsstil et samsurium af mange ting. I bæredygtighed stikker for os såvel miljøvenlighed, sundt indeklima, lang holdbarhed som fornuftig økonomi.

Via nøje udvælgelse og tæt kontakt med både leverandører og kunder forsøger vi hele tiden at gøre vores udvalg af produkter bedre, så vi kan tilbyde et unikt sortiment af de helt rigtige produkter, der er sunde for både mennesker og natur.

Profitabilitet og skalerbarhed

Bæredygtigt Byggemarked er en eksisterende webshop under domænet www.baeredygtigt-byggemarked.dk og har allerede omsætning. Interessen og troen på konceptet er stort - både fra privatpersoner samt offentligt og privat erhvervsliv. Virksomheden er onlinebaseret, hvilket gør udviklingsmulighederne alsidige. Samtidig forbedrer der virksomhedens skalerbarhed, der er god både på det danske men også det nordiske marked.  

Fokus på bæredygtighed og effekt

Hvis man skal sætte verdensmålene i relation til virksomheden er mål nr. 12 - ansvarligt forbrug og produktion uden tvivl helt central. For os er det vigtigt, at vores produkter produceres så ansvarligt og lokalt som muligt. Samtidig ønsker vi at sætte fokus på og fremme genanvendelse, upcycling og "buy-it-for-life"-mentaliteten. Derudover mener vi, at mål nr. 8 - anstændige jobs og økonomisk vækst, nr. 11 - bæredygtige byer og lokalsamfund, nr. 14 - livet i havet og nr. 15 - livet på land kan knyttes til vores måde at drive virksomhed på samt vores valg af varesortiment.  

Bæredygtigt Byggemarked ønsker at gøre op med det hovedløse forbrug og at ændre måden vi - helt almindelige mennesker - tænker renovering, indretning, design, havebrug og byggeri på. 

Kommentarer