Gå til hovedindhold

Cup2Go - En genanvendelig kaffekop, der kan foldes sammen (Ungt Talent)

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

Izabella
Izabella
25. november 2018

Da jeg fandt ud af hvor meget engangskrus der bliver brugt om året, og hvor skadeligt det egentligt er for miljøet, købte jeg mig et helt almindelig termokrus. Det krævede ikke særlig meget, og virkede samtidig som en let og billig måde at blive lidt grønnere.

 Men der var et problem. Udover besværet med at huske kruset, så var det upraktisk at have med sig rundt hele dagen. Det var forholdsvist tungt, og ofte havde jeg ikke plads til det i tasken. Så jeg begyndte at tænke på en løsning der var tættere på de praktiske engangskrus, men meget mere miljøvenligt. En kop, der ikke var ligeså tung og ikke fyldte ligeså meget som mit termokrus. En kop der kunne foldes sammen og bruges igen og igen. En kop til os, der kan kan lide det praktiske, det lette og det miljørigtige - også når det handler om hvilken kop, vi tager vores kaffe i.

Innovation

Termokrus og andre genanvendelige kopper er intet nyt, og mange friluftsentutiaster kender til den foldbare kop. Cup2Go er en forbedret blanding af de to. Den har en isolationsevne der er bedre end det almindelige engangskrus, og når den er foldet sammen er den mindre og mere praktisk end et termokrus. Og imodsætning til den typiske foldbare kop har den et låg og kommer til at være spildsikker. Produktet har mere stabilitet og holder på varmen bedre end eksisterende genanvendelige alternativer.

Impact

Der bliver hvert år brugt flere milliarder engangkopper på verdensplan. På grund af et tynd lag plastik der holder vandet inde i engangskoppen, er det svært at genanvende materialerne. Ved at skifte engangskruset ud med et genanvendeligt krus gavner man miljøet istedet for at belaste det. Genanvendelige krus kræver også ressourcer at producerer, men efter kun få brug af et genanvendeligt krus istedet for et engangskrus vil det opveje det, det ville kræve at producere f.eks et engangskrus pr. kop kaffe. Det tager alrså ikke særlig mange kopper kaffe før det miljømæssigt kan betale sig at gå væk fra engangskopper, og de fleste af os ved, at et genanvendeligt krus ofte kan holde meget, meget længe. Så kort sagt - en lille indsat der gavner meget.

Cup2Go bidrager hovedsageligt til FN’s verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og Produktion

Realiserbar

Cup2Go er ikke bare genanvendelig, den er også praktisk. Jeg forventer at kombinationen af godt design, genanvendelige materialer og eventuel markedsføring med fokus på koppens gavnlighed for miljøet vil kunne skabe en tilfredstillende tilgang af købere. Og i takt med at befolkningen bliver mere opmærksomme på fordelene ved en bæredygtigt livstil, og ulemperne ved produkter produceret til engangs-brug, forventer jeg at markedet for genanvendelige produkter, som Cup2Go, vil vokse. Desuden er der også en fordel i, at flere cafeer og kaffebarer giver rabat til de, der medbringer eget krus. 

Skalerbar

Produktet er et praktisk alternativ til engangskopperne, og appellere både til den pengebevidste og miljøbevidste forbrugere. Udover at der selvfølgelig allerede er et marked for genanvendelige termokopper, forventer jeg at der I forbindelse med det øgede fokus på miljøet, vil komme øget efterspørgsel af forskellige alternativer til engangskopper. Det vil være muligt at imødekomme den efterspørgsel, da produktet let kan produceres i både mindre og større partier.

Jeg håber desuden på at Cup2Go er startskuddet på et firma, der producere andre nytænkende produktløsninger der vil være med til at gøre op med “brug og smid væk”-kulturen.

Materialer

Offentlige filer

(61.69 KB)

Kommentarer