Gå til hovedindhold

Enkel sortering af skrald i lejligheden, skrald.com (ungt talent)

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

Christian Askjær
3. december 2018

Innovativ

SKRALD er enkle beholdere bygget i bæredygtige materialer til nem affaldssortering i lejligheder. Køkkener i mange lejligheder har typisk ikke skabspladsen til affaldssortering. SKRALD beholderne kan både stå ved siden af hinanden og ovenpå hinanden afhængigt af hvad der passer bedst i køkkenet.

Udover at posestativet i beholderen holder en pose, fungerer posestativet også som ruminddeler i beholderen. Papir, pap og glas behøver ingen pose, da det skal være rent for at genbruge det. Med tre beholdere fra SKRALD kan man dermed sortere plastik og papir i en beholder, bio og glas i en anden beholder og metal og pap i en tredje beholder.

 

Realiserbar

SKRALD prototyperne har gennemgået en testperiode på over et år og er klar til produktion. Beholderne laves i birkefinér. Posestativet er et standard posestativ, som produceres af mange og kan købes direkte fra leverandøren.

SKRALD beholderne vil blive solgt via skrald.com og i udvalgte butikker.

 

Impact

Af FNs 17 Verdensmål bidrager SKRALD til følgende:

Mål 7 - Bæredygtig energi. Jo mere bioaffald der bliver sorteret i lejlighederne, jo mere bæredygtig biogas kan der udvindes.

Mål 11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund. Den negative miljøbelastning pr. indbygger reduceres ved mere affaldssortering i lejlighederne. Nye produkter og energi kan udvindes af skraldet.

Mål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion. Affaldsmængden (småt brændbart) vil blive reduceret ved større genanvendelse via mere sortering.

 

Skalerbar

SKRALD beholderne vil på sigt blive lavet i forskellige farvekombinationer.

Når SKRALD beholderne er blevet en succes i lejlighederne, vil der blive lanceret en løsning til de større børnefamilier samt arbejdspladsen. Særligt på arbejdspladsen er der behov for en simpel og bæredygtig løsning for at opnå mere affaldssortering.

Materialer

(633.61 KB)

Kommentarer