Gå til hovedindhold

De 5 sikkerhedsråd

Denne idé er en del af Cyber Security Challenge 2019

Mads Lorentzen
6. november 2019

Vi har de 10 kostråd, alle har hørt om dem, men et meget begrænset antal kender dem alle. Det er baggrunden for min ide. Ideen bygger på at reklamere 5 simple råd til målgruppen, målet er at opbygge samme tilstand, som de 10 kostråd bortset fra at disse råd her skal kunne huskes af alle. Dette er også grunden til at begrænse sig til 5 råd. Med disse 5 råd, gør man det meget sværere for hackere at angribe det enkelte individ.
Dette er vigtigt, for når der snakkes om it sikkerhed, så er det svageste led altid mennesket. Derfor er det så vigtigt at fokusområdet er på at gøre, det enkelte menneske mere sikker når hun/han arbejder med it værktøjer.
Rådene er som følgende:
1. Opdater din computer, så hurtigt som muligt når en ny opdatering kommer ud.
2. Aldrig log på et netværk, hvor du ikke kender alle dem der er på det.
3. Tryk aldrig på links givet fra personer du ikke kender.
4. Begræns dig til maksimalt et sikkerhedsprogram på din computer.
5. Hvis du er i tvivl om et program er farligt eller om en mail er fra en person med onde hensigter så spørg.
Råd nummer 4 kan diskuteres om det skulle være at skifte sine koder ofte i stedet.
Med disse 5 råd, begrænser man mange af de metoder, som hackere anvender for at få adgang til en computer. Angrebene starter ofte med adgang til en medarbejders computer og derfra kan de bevæge sig videre fra en medarbejder til den næste. det er måden hackere kan opnå adgang til en virksomheds informationer og penge.
Rådene skulle reklameres med at illustrere hvad der kan ske hvis de ikke følges, her helt specifikt vise hvordan en hacker udnytter disse forskellige svagheder til at hacke en computer.
Til en eventuel præsentation af ideen, vil jeg lave en demo hvor jeg vil hacke en computer, hvor ”brugeren” ikke har fulgt de 5 råd og derved vise hvad hvert råd besværliggøre for en hacker.
Udover at uddanne sine medarbejdere i disse 5 råd, så burde virksomhederne årligt sørge for at blive sikkerhedstestet hvor man hyre en til at penetrationsteste, en virksomheds hjemmeside, wifi og dets medarbejdere.

Materialer

Offentlige filer

Kommentarer

Indsendt af Mads Lorentzen den 6. november 2019

Ser frem til at høre fra jer

Mvh. Mads Lorentzen