Gå til hovedindhold

Gruppe46

Denne idé er en del af Innovation X 2020

Gruppe 46
16. september 2020

Hvert år produceres omkring 1400 millioner tons frugt og grønt verden over, og heraf er der hele 644 millioner tons, der ryger direkte ned i skraldespanden. Det betyder, at der er et madspild på 46% af frugt og grønt, og det gør den kategori til en af verdens største syndere inden for madspild. Især bliver meget frugt og grønt smidt ud, fordi det ikke lever op til de skønhedsstandarder, som mange af os ubevidst render rundt med. Vil du måske ikke hellere have en flot og jævn gul banan, fremfor en banan med buler og brune pletter?

Detailhandlen står for 23% af det samlede danske madspild. Det har vi tænkt os at gøre noget ved, ved at sætte fokus på Salling Groups madspild i frugt- og grøntafdelingerne landet over. 

Igennem et samarbejde mellem MasterCard og Salling Group, vil vi lave et tiltag til de i forvejen eksisterende plus-apps i Føtex og Bilka. Her skal der være et fordelsprogram kaldet Find & Spar, hvor medarbejderne i butikken mærker det “grimme” frugt og grønt samt det, der snart har sidste udløbsdato med et Find & Spar-mærke. Vælger forbrugerne så disse mærkede varer til, så samler de point inde i appen. Når du opnår et hvis antal point, så får du en bonus, som du kan bruge til at handle dagligvarer for. I appen findes der en “Sådan gør du-guide”, og samtidig er der en fane med tips, tricks og opskrifter til, hvordan du kan bruge frugt og grønt, som snart har sidste udløbsdato, en banan med brune pletter eller hvordan du kan inkorporere grøntsagsskræller i din aftensmad, så mindre går til spilde. På den måde hjælper vi både detailhandlen med at mindske deres spild af frugt og grønt, samt inspirerer forbrugerne til at smide mindre frugt og grønt ud hjemme i de private husholdninger. Herudover vil der være en fane, der hedder “Din oversigt”, hvor du løbende kan følge med i, hvor meget du har hjulpet Føtex og Bilka med at mindske deres madspild i frugt- og grøntafdelingerne.

MasterCard står for at være bindeled mellem forbrugerne og Salling Group. Det er kun ved at have registreret kortet inde i appen, at du også kan få registreret de point, som du optjener ved at købe frugt og grønt med Find & Spar-mærket.

 

https://video.dmjx.dk/media/Gruppe+46_Find%26Spar/0_fru0rfkl

Kommentarer