Gå til hovedindhold

Presentation for feedback group 40

Denne idé er en del af VIA INO21 Challenge 3: Prevent Pollution From Channels Into Oceans

The40ShadowClawsoftheAncientFireDragonsofEternalGlory
The40ShadowClawsoftheAncientFireDragonsofEternalGlory
11. februar 2021

 

Idéen tager udgangspunkt i, at man skal forhindre skraldet fra at falde i åen og til sidst ende i havet, hvor det er meget svært at indsamle igen.
       Meningen er, at de steder hvor det er vigtigt for folk at samles omkring åen, fx ved cafeområderne i midtbyen og i parkerne, vil der være en version af løsningen og steder hvor folk måske ikke så ofte har glæde af åen en version. Planen er, at kommunen skal være medvirkende til at udvælge hvilke steder, der skal i de to kategorier.
       I midtbyen og andre steder, hvor åen er samlingspunkt. Vil man lave et lille hegn, der omsluttes af blomster. Disse planter vælges i samarbejde med en gartner, så der gerne skulle være blomster i alle sæsoner (dette kunne fx være pæon, krokus eller dagøje). Meningen er, at skrald, der ender på gaden (grundet fx fugle, skraldere osv.) vil blæse ind til hegnet og derfor forhindres i at ende i åen. Dette betyder også, at det bliver nemmere for kommunen og folk på clean-up walks at indsamle skraldet. Planterne, der er en del af hegnet vil også tiltrække insekter som fx bier, der lige nu bliver færre og færre af.

Den anden version er steder, hvor folk ikke har behov for at have et ligeså stort udsyn til åen. Her vil der laves en version, hvor hegnet går ind over åen i to buer. På dette hegn vil der plantes blomster som efeu, blåregn og klematis, som vil bidrage til en fantastisk oplevelse for folk i kajak/kano.

For begge løsninger gælder det, at der vil være åbninger/låger i hegnet, der sikrer, at det er muligt at komme ned eller op ad åen, de steder hvor der allerede er påsat stiger.
       Herudover regnes det med at vedligeholdelse af planter/hegn sker i samarbejde med kommunen og/eller frivillige.
       Som en del af hegnet vil der også være skraldespande, hvor åbningen laves efter samme koncept som containere til genbrugsglas. Dette skal sikre, at det er sværere for fugle at rode i skraldespandene. På disse skraldespande vil deres også i en fastmonteret kæde påsættes en opsamlertang, som et klistermærke på skraldespanden, der opfodrer folk til at samle lidt skrald fra omgivelserne op.

 

Materialer

Offentlige filer

(6.7 MB)
(953.95 KB)

Kommentarer