Gå til hovedindhold

Demensdag

Denne idé er en del af 3. semester Innovationsforløb - Demens

Studiegruppe 8 Holstebro - Sygeplejestuderende
16. december 2021

Beskrivelse

Vores ide er at oprette demensdage, hvor forskellige attraktioner og seværdigheder holder åbent for at demente borger kan komme på besøg. Disse attraktioner og seværdigheder kunne for eksempel være museer, akvarier, forlystelser, zoo osv. Samtidig kunne man også kombinere disse dage med dage hvor børnehaver, dagplejer og folkeskoler også kommer og besøger seværdighederne, så de på den måde kan interagere med hinanden. Vi ved fra tv2's udsendelser hvor børnehavebørn besøger plejehjemmene, at ældres samvær med børn, gavner dem begge, og der ses bedringer og positiv udvikling ved de demente borgere og børnene. Dette kan give de ældre en livsglæde i øjeblikket og gøre at de oplever noget nyt og spændende, og noget som de interessere sig for. Demensdagene skal ligge forskelligt for de forskellige attraktioner, så der er mulighed for udflugter løbende hen over året, gerne så man kan have en udflugt en gang i måneden. 

Kommentarer

Indsendt af Studiegruppe-7… den 17. december 2021

Tænken er god, men vi har svært ved at se hvordan, det skal kunne implementeres, da de forskellige attraktioner er afhængige af en vis indtjening, og fx at komme ind i tivoli koster 400kr+ hvis man skal have adgang til forlystelserne, og for os er det begrænset, hvor mange pensionister der har så mange penge hver måned, til at deltage i aktiviteterne. Fx havde arrangementet “Vinter i tivoli” i 2018 op mod 10.000 gæster om dagen. Så chancen for at tivoli vil lukke ned for at give plads til fx 100-200 demente, er fra et økonomisk blik minimal.
Vi mangler lidt løsnings på hvordan det skal indføres.

Jeg kan se hvordan en demensdag kan være til gavn og giver god fokus til regions indsats. Jeg synes at en gang om måneder kan give ide gas og den længere periode og repetition mener at demenspatienter skal øget profil og nyder flere aktiviteter end hvis projekt ikke lykkes.

Indsendt af Studiegruppe-7… den 17. december 2021

Derudover kan vi ikke få ideen til at hænge sammen med jeres problemformulering.

Det er svært for os at få ideen ført ud i praksis. Hvordan skal man transportere demente fra for eksempel Nordjylland til tivoli. Hvad med dem der bor hjemme, hvordan når I ud til dem?