Gå til hovedindhold

Cirkulære skindjakker af genbrugsmaterialer

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

reimerivang
23. november 2018
  • Innovativ: Tekstilbranchen er en af de absolut mest forurenende brancher i verden. ”Fast fashion” modellen er blevet forædlet gennem årtier og med dette er tøj blevet en billig brug og smid væk varer.  Forbrugsmodellen er enormt ressourceforbrugende og skaber dertil fattigdom i specielt Afrika da billig genbrugstøj ødelægger de lokale tekstil arbejdspladser. Der er således behov for nye innovative løsninger der skaber unikke (da der bruges genbrugsskind så er hver enkel jakke og taske fuldstændig unik og individuel) tekstiler der har et væsentligt mindre ressourceforbrug og på samme tid udnytter de ressourcer som ligger gemt i det tekstil som forbrugeren bortskaffer. Better World Fashion blev etableret i 2015 og er dermed verdens første cirkulære modebrand. Dertil producerer virksomheden vredens mest bæredygtige skindjakker og tekstiler. Virksomheden er altså både innovativ i relation til produkter og forretningsmodel når der sammenlignes med den etablerede mode branche. BWF har udviklet produkter og en forretningsmodel hvor forbrugeren kan fortsætte den nuværende adfærd uden alle de negative miljøkonsekvenser. Det viser en enorm innovativ styrke.    
  • Realiserbar: Better World Fashion er allerede nu på markedet med skindjakker og tasker. Pt. har virksomheden solgt produkter i over 24 forskellige lande fordelt over hele verden. Dertil er virksomheden som den første danske virksomhed udnævnt til at være ”Best for the World” i både 2017 og 2018 af det internationale Impact netværk B-Corp og vi har butikker i såvel New Zealand, Tyskland og Portugal. Sidst men ikke mindst er virksomheden etableret pba. af en positiv Kickstarter crowdfunding kampagne i 2016.
  • Impact: Verdens mest bæredygtige produkter og forretningsmodel har naturligvis en enorm positiv impact på mange af de store samfundsudfordringer som vi i dag står overfor. SDG nr. 12 er i centrum da BWF biddrager til forsvarlig produktion og forbrug. I samarbejde med Aalborg Universitet har vi beregnet at hver enkel af vores jakker sparer miljøet for 340 L vand, 16 kg. CO2, 6 kg. affald og 3,75 kg. kemikalier. Samlet set har vi således allerede nu sparet verden for over 500.000 L vand, 23.500 kg. CO2, 8.820 kg. affald og 5.512 kg. kemikalier. Virksomhedssucces og positive samfundskonsekvenser går således hånd i hånd.
  • Skalerbar: Better World Fashion vokser måned for måned og er således allerede i gang med at skalere. Vi ønsker i fremtiden, at tilføje flere produkter og udbyde vores service til andre etablerede modebrands. Vi har således specialiserede kompetencer i relation til indsamling af genbrugsvarer, produktion og tilbagetagning. Vi ønsker således, at udbyde denne kompetence til andre, mode brands og dermed medvirke til, at udvikle den cirkulære model i modebranchen. Vi har dertil store muligheder for, at tilføje andre materialer til vores model og dermed bevæge os væk fra skind og over til eks. bomuld osv.

Kommentarer