Gå til hovedindhold

Dianox - behandling af en overset epidemi

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

Huram
Huram
19. november 2018

Selvom D-vitamin er en afgørende faktor for sundhed er det de færeste som bliver testet for D-vitaminmangel. Muligvis fordi det er en unødvendig tidskrævende og invasiv proces. Vi har designet et nemt og billigt alternativ til nuværende proces. Nemlig en selvtest som kan købes i alle landets apoteker eller endda bestilles direkte hjem til postkassen. Vores selvtest har et gennemført design bestående af en spyttest, som skifter farve for at indikere D-vitaminmangel. Farveskiftet sker få minutter efter det kommer i kontakt med personens spyt og reagerer på antistoffer i spyttet. Derved kan man nemt og hurtigt afgøre om der er behov for vitamintilskud helt uden at man skal tappes for blod.

De fleste konkurrenter på markedet i dag producerer selvtests, som kræver blod. En blodtest er væsentlig dyrere, langt mere risikabel end en spyttest og gør at mange mennesker afstår fra at blive testet. 

D-vitaminmangel er stærkt udbredt og rammer alle aldersgrupper og etniciteter over hele verden, selv i lande med masser af solskin året rundt.

Denne løsning bidrager til SDG #3 Good health and well-being. 

www.dianox.org

Kommentarer