Gå til hovedindhold

Portal: Kostpris/timepris udregner

Denne idé er en del af Startup Recruitment Challenge

nfaerch
nfaerch
7. december 2018

Portalen skal skabe overblik over hvilke relevante myndigheder, der involveres når der ansættes en ny medarbejder, samt give en idé om hvilke omkostninger, der er forbundet med ansættelse ud over løn, samt hvornår de forskellige omkostninger forfalder. 

Der tænkes henholdsvis på ”nødvendige/bundne” løndele som eksempelvis feriepenge, AER, ATP, barselsfond og henholdsvis på ”følgeomkostninger” f.eks. arbejdstøj, pension, g-dage, løn under sygdom, løn under barsel, firmabil og ikke mindst ”ufakturerbare timer”. Derudover timer der af den ene eller anden årsag ikke honoreres af kunder (reklamationer eller timer man glemmer at registrere). 

Der tages udgangspunkt i branche samt jobfunktion/type, for at blive i stand til at ”stille brugeren de rette spørgsmål”, så brugeren bliver guidet bedst muligt gennem portalen. 

Efter indtastning af relevante oplysninger vil brugeren stå med en liste over omkostninger der er relevante for den type medarbejder man påtænker at ansætte, fordelt på:

 

  • Bundne omkostninger
  • Liste over hvilke omkostninger der må forventes som følgeomkostninger og forslag til hvilke af disse man som arbejdsgiver selv kan være med at optimere. 
  • Liste over ”mulige” relevante personalegoder mv. eksempelvis sundhedsordning, frokost, osv.
  • Ufakturerbare timer

Beregningen kan konverteres til ansættelsesbevis til medarbejdere, der sendes på mail eller e-boks, og medarbejderen kan ved modtagelse udfylde personlige oplysninger der er relevante for lønkørsel, som CPR nummer, adresse og kontonummer. 

Portalen gør det nemmere for iværksættere, at danne et nemt og overskueligt overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med en ansættelse, samt hvornår der falder betalinger. En rigtig vigtig pointe er også at være opmærksom på de ufakturerbare timer, som hurtigt løber op, og bliver en rigtig dyr post.

Kommentarer