Gå til hovedindhold

Datadrevet mikrofinans

Denne idé er en del af 360 Grader Prisen 2019

CharlotteJamiipay
CharlotteJamiipay
30. juli 2019

Mission

To empower people with big dreams by enabling access to financial services

 

Koncept

I udviklingslande verden over er millioner af fattige kvinder organiseret i andelskasse låne-sparegrupper for at spare op og tage lån til at udvikle deres livssituation. NGO’er har i over 30 år oplært (hovedsageligt) kvinder i denne teknik med stor succes. Begrænsningen er dog, at kvinderne i gruppen kun har adgang til at låne den lille mængde penge, der er sparret op i gruppen. Sammen med Etiopiske kvinder i låne-sparegrupper har Jamiipay skabt en app, der tillader kvinderne at registrere gruppens aktiviteter og dermed skabe et datagrundlag for at få adgang til data-drevede lån fra banker og mikrofinans institutioner. Vores app kan findes i Google Play Store under titlen Jamiipay Group. 

 

Forretningsmodel

Jamiipay tager et gebyr for at finansielle institutioner trækker data på en gruppe eller person, for at give et lån på baggrund af den data. Vi tager også kommission for at identificere og levere potentielle bankkunder til banker.

 

Team

Jamiipay har et stærkt team bestående af: - To etiopiske kvinder med NGO og bank erfaring. - En UI/UX designer med 15 års erfaring, der sikre at vi designer funktionelle produkter i tæt samarbejde med vores brugere. – En founder CTO med tidligere CTO erfaring fra Danmarks største digitale bureau samt stor erfaring i at udvikle infrastruktur og applikationer til finansielle institutioner og andre virksomheder. – En founder CEO med Østafrika, mikrofinans og management consulting erfaring. Derudover har vi et team af syv frivillige med stor faglig erfaring, der giver deres tid og ekspertise, fordi de tror på vores mission og vil være del af at realisere den.

 

Fremdrift

Jamiipay er en ung virksomhed, men på under et år er vi lykkedes med at undersøge behovet i låne-sparegrupper i fire Afrikanske lande, udvikle og teste en prototype app, opnå et grant fra innovationsfonden, udvikle vores app i tæt samarbejde med vores brugere i Etiopien og launche den i Google Play Store, lave vores første NGO-partnerskab og opnå vores første funding på lige over en mio. DKK. 

 

Derfor ønsker vi 360 grader prisen

Jamiipay er en ret anderledes virksomhed, da vi er skabt i Danmark med et marked i udlandet som kan være svært for danskere at forstå. Alle former for anerkendelse er derfor vigtig for at understrege, at vi er en seriøs virksomhed, der løser et virkeligt problem på en kompetent måde. 

Kommentarer