Gå til hovedindhold

KiteBorne Energy - Fremtidens bæredygtige vindenergisystem

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

Stig Anton
Stig Anton
29. november 2018

Kiteborne Energy bidrager til verdensmål nr. 7 om bæredygtig energi, nr. 4. vedr. kvalitetsuddannelse og nr. 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund. Systemet leverer bæredygtig energi, det er billigt at fremstille og består af genanvendelige materialer. Ved at levere bæredygtig energi skabes der en multiplikatoreffekt, som har flere positive effekter på andre dele af samfundsudviklingen. Kiteborne Energy leverer energi til dem, som ellers ikke har mulighed for solceller og vindmøller. Da det er en off-gridløsning, ligger der et kæmpe potentiale særligt i udviklingslande, hvor det både bidrager til børns skolegang og giver folk på landet nye muligheder, fordi de pludselig har adgang til elektricitet. Vi bidrager altså også til at mindske forskellene mellem land og by og modvirker den stigende urbanisering.

Den unikke opsætning af linerne samt anvendelsen af ny UHMWPE materialeteknologi gør systemet innovativt og meget materialebesparende, idet kun få materialer virker under kompression. Denne optimale brug af materialer kombineret med en simpel og robust opsætning gør systemet realiserbart til flere markeder og i flere skala. 

Det begrænsede materialeforbrug gør systemet let at transportere og opsætte steder, der i dag anvender fossile brænsler, og det er yderst interessant ved midlertidige off-shore deep-sea installationer. 

Til eksempel skal en vindmølle af 3kW transporteres på en lastvogn - vi anslår, at et KiteBorne system ved 3kW kan bæres i en rygsæk.

Disse prismæssige fordele gør også, at systemet kan følge med et hastigt stigende marked for elektrisk energi.

Renewables 2018 fremskriver andelen af bæredygtig energi skal vokse med 20% de næste 5 år for at leve op til det globale behov. Samtidig anslås det, at andelen af vedvarende energi kun udgør 12.4% i 2023. Kiteborne vil være klar til denne vækst og tilbyde flere størrelser af systemet, så der kan konkurreres med alle andre bæredygtige energiformer og endda fossile brændstoffer til energiproduktion.

Team: Stig Anton Nielsen, Arkitekt og PhD fra Chalmers Tekniska Högskola. Tidligere forsker (postDoc og PhD) på Chalmers Tekniska Högskola, Sverige, ITU-Copenhagen og ETH, Zurich. Her har han specialiseret sig i sensor systemer, aktuation og robotik. Har bygget utallige eldrevne køretøjer og el-båd systemer. Stig har en stor interesse og erfaring indenfor alt der kan sejle og flyve og var pioner på drage-sporten i Danmark inden der var noget der hed kitesurfing. Stig er Hipsteren, den grundlæggende idemand, som også konstruerer både mekaniske løsninger, finder de rette materialer, leverandører og konstruerer de innovative prototyper.

Team: Christina Skjolding Hjelm, MSc. European Affairs med en specialisering i sustainability science. Christina har en tværfaglig baggrund fra Copenhagen Business School og Lunds Universitet og har arbejdet i Indien, Burkina Faso og Holland. Christina har et stærkt internationalt udsyn og erfaring med forretningsudvikling, lobbyarbejde, projektstyring og evaluering. I teamet er hun the Connecter, som skaber nye muligheder og sørger for det strategiske fokus i Kiteborne.

Team: Mikael Tulldahl, Civilingenjör in automation og mekatronik, Chalmers Tekniska Högskola, Speciale i implementering af kontrol og aktuation systemer. Mikael har erfaring med Sensor Fusion, kontrol og optimering. Desuden har han en varm interesse for droner, fly, sejlads og windsurfing. Mikael har bygget utallige autonome selvkørende enheder og bygget custom drone software. Mikael er Hackeren i projektet som koder low-level logik i micro-computerne i systemet, og beregner energimængder og hastigheder.

Team: Theamaria Agnete Vestergaard, Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med særlig fokus på global og national klima- og miljøpolitik. Erfaring med projektstyring og strategiudvikling i mindre organisationer. Theamaria er uddannet i faglig formidling fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet indgående med strategisk kommunikation og visuel formidling. Theamaria er Hustleren, som holder styr på de overordnede linjer i projektet og skaber et brand og professionelt ydre for virksomheden over for kunderne.

 

 

Kommentarer