Gå til hovedindhold

MakeImpact - Empowering People to Invest in Tomorrow's World (Startup)

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

makeimpact_io
Varan Pathmanathan
28. november 2018

Bæredygtighed er på alles læber – og FN har med deres 17 Sustainable Development Goals (SDG) valgt at sætte fokus på, at gøre verden til et bedre sted inden år 2030. Vi har derfor travlt.

Både regeringer og virksomheder verden over gør allerede meget, men det er ikke nok. Der er behov for Impact Investors. Med disse kommer også et øget behov for nem adgang til at investere samt et ønske om et simpelt overblik over, hvilke virksomheder, der kan investeres i, for at gøre en forskel. Det er det vi gør! 

MakeImpact er et dansk SustainTech startup med fokus på, at give folk muligheden for at gøre en forskel ved at investere i morgendagens verden.

 

Innovativ & Nytænkende

  • Der er i øjeblikket et stort marked for bæredygtige investeringer verden over, men alle har de det til fælles, at de samler de pågældende investeringer i temaer som Miljø, Grøn Energi, Sundhed etc., som så en fond tilbyder deres kunder at investere i.
  • MakeImpact derimod, giver brugeren – som typisk vil være en Millennial uden nogen forudgående kendskab til investeringer – en mulighed for selv at investere direkte i en enkelt virksomhed (via aktier/virksomhedsobligationer), som matcher med vedkommendes eget syn på de enkelte Verdensmål og de værdier den enkelte har/går op i. Dermed bliver brugeren selv herre over, hvilke virksomheder, han/hun ønsker at støtte op om og ikke bare tilbudt en pulje af bæredygtige virksomheder indenfor et bestemt tema, som er bestemt på forhånd.

Realiserbar - Kommercialisering

MakeImpact opererer ud fra to parametre, når det kommer til vores forretningsmodel:

  • Direkte partnerskab med banker: MakeImpact skal sælges som en WhiteLabel løsning til bankerne, som så vil sørge for, at få løsningen bredt ud til deres eksisterende Millennial kunder. MakeImpact tager ikke en andel af selve investeringen eller ønsker at få et fee, for hver enkelt bruger. Vi ser det mere som et samarbejde/partnerskab, hvor banken betaler os et årligt beløb for at få adgang til MakeImpact løsningen, som er gratis for brugeren at downloade og bruge.
  • 'Samarbejde med virksomheder: Fremadrettet vil vi indgå et samarbejde med virksomheder, som via MakeImpact vil kunne “pushe” relevant information omkring deres (nye) bæredygtige tiltag ud til de brugere, der har vist en interesse eller investereret direkte  i den enkelte virksomhed. Dette vil virksomheden skulle betale et årligt fee for også (Newsfeed platform).

Impact & Ansvarlighed

MakeImpact bidrager direkte til følgende tre Verdensmål:

  • Mål 4 – Kvalitetsuddannelse: MakeImpact giver brugeren viden og læring omkring bæredygtige investeringer ved at matche brugerens egne mål med de mål, som virksomhederne selv er ude at sige i deres CSR rapport, at de støtter op om
  • Mål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst: Med MakeImpact løsningen giver vi brugeren en mulighed for at investere direkte i en virksomhed, som går ind og støtter et eller flere af de 17 Verdensmål og dermed bidrager til den globale bæredygtige økonomiske vækst.
  • Mål 17 – Partnerskab for handling: Ved at indgå et partnerskab med både banker og virksomheder, er MakeImpact med til at styrke det globale partnerskab for bæredygtig udvikling.

Skalerbar

  • MakeImpact er tænkt som en global løsning fra Dag 1. Vi starter lokalt (skandinavien), men tænker globalt. Da vi har data på samtlige af verdens børsnoterede virksomheder og hvilke af de 17 Verdensmål de støtter op om, vil MakeImpact derved være en skalerbar løsning fra start.
  • Vi har på nuværende tidspunkt 9.100 virksomheder som støtter FNs verdensmål, som løbende vokser og forventer op i mod 2500 børnoterede virksomheder som dækker hele verden, hvilket dermed giver brugerne en mulighed for at investere verden rundt ud fra de 17 Verdensmål.

 

Kommentarer