Gå til hovedindhold

Motivation for sundere huse

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

MagnusHenriques
21. november 2018

Fordelene ved halmhusbyggeri er mange- både co2 aftryk i frembringelsen, indeklimaet i det færdige byggeri samt mulighederne for medbyg da arbejdsgangene er simple.
Ydermere er mulighederne for produktion af elementerne nationalt og lokalt bevist rentabelt ved blot 50 enkeltfamiliehuse opført om året.

For at motivere flere husbyggere til at vælge denne bæredygtige løsning  tænker jeg en model med 2 ben.

1) Et medejerskab for frembringelsen af halmmodulproduktionen lokalt.

Man køber sig ind ved byggeriet af sit hus og jo mere medbyg jo mindre kapital frembringelse nødvendig.

Forskellige puljestørrelser kunne tænkes så den risikovillighed og mulighed for jackpot man er villig til at tage kan imødekommes alt efter behov, lyst og økonomi.

2) Ved bestilling af eget hus deltager man ligeledes i et lotteri hvor man kan vinde sit byggeri. I puljer med 100 og et hus til anlægsværdi på 2 mill. ville indskud være på 20.000 kr.

Indskuddet til lotteridelen kan tænkes finansieret på flere måder-evt. med tilskud af offentlige eller private puljemidler der støtter det bæredygtige byggeri. 

Indskuddet kunne også tænkes i en go to market strategi for en entreprenør der vil tilbyde bæredygtigt typehusbyggeri-simpelthen tilbyde sine bygherrer at vinde deres hus kvit og frit til gode odds.

Jeg mener at tankerne og produkterne i mit forslag imødekommer alle 4 kriterier samt kan bidrage til og være en af mange løsninger på verdensmålenes udfordringer.

9. Lokal, innovativ og grøn produktion

11. Det er byggeri, det er lokalt og det kan være inkluderende, sundt og sjovt.

12. cradle to cradle og bevidst forbruger.

13. Materialerne indlejrer co2 og trækker dermed i den rigtige retning

17. Medejerskab af produktionen samt lotteridelen er et forsøg på at motivere og samle mennesker om et sundere og sjovere byggeri.

Kommentarer