Gå til hovedindhold

Parksome (startup)

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

tobi3542
tobi3542
22. november 2018

Vi er 2 unge gymnasieelever på 18 år som prøver at løse storbyernes parkeringsproblemer. Vi er næsten klar med vores app som mangler de sidste justeringer på backenden. 

Parksome udbyder en deleøkonomisk parkerings-app som gør det muligt for p-pladsejere at udleje deres p-plads gennem vores app - enten virksomheder eller privatpersoner. Fordelen for bilisterne er, at de på forhånd kan reservere en billig privat p-plads gennem vores app. Dette ved vi, at rigtig mange billister vil have gavn af samtidig, med at vi formindsker CO2 udledningen, da vi fjerner søgetrafikken. 

  1. Parkeringsproblemer er noget alle storbyer døjer med verden over, derfor er vores prototype skalerbar.
  2. Vores ide er innovativ, da vi tager kampen op mod parkeringsmastodonterne som kun bygger nye p-huse. Med Parksome bruger vi de allerede eksisterende p-pladser til at åbne op for byen.
  3. Vores ide er realiserbar da vi næsten er færdige og allrede har en masse henvendelser fra p-pladsejere. 
  4. Parksome lever op til impact kriteriet da vi løser henholdsvis verdensmål 8,9, 11 og 13. 

 

Vi bidrager til FNs verdensmål nummer 8 da vi skaber økonomisk vækst med allerede eksisterende produkter. Vi gør det muligt for private at tjene en ekstra sekundær indkomst som de kan gå ud og bruge i lokalsamfundet eller andre steder. Verdensmål 9 løses da vi allerede bruger eksisterende parkeringspladser til at skabe både innovation og bedre infrastruktur da vi åbner op for byen. Verdensmål 11 hænger lidt sammen med at vi både øger indtjeningen til dem som har en p-plads og derfor bidrager det både til bæredygtige byer da vi udnytter de ressourcer vi allerede har og det bidrager også til lokalsamfundet da vi putter flere penge ud til forbrugeren (tænk på det økonomiske kredsløb) Verdensmål 13 løses da vi formindsker søgetrafikken i byerne da bilisten ved hvor de skal parkere da pladsen er reserveret til dem. Bilisten har mulighed for at reservere deres parkeringsplads på forhånd kontra andre parkeringstjenester i Danmark og Norden. Derved formindskes CO2 forbruget til det minimale niveau. 

 

Hjemmeside: Parksome.dk/forside

 

 

Kommentarer