Gå til hovedindhold

Reccoon ApS - Fremtidens logistik system til cirkulær økonomi.

Denne idé er en del af Impact Challenge - Business with Purpose

Carsten - Reccoon ApS
Carsten - Reccoon ApS
29. november 2018

Innovativ.

Reccoon arbejder for FN verdensmål nr 9 og 11 dette gør vi ved at lave et logistik system til resourceindsamling og gøre data om affald mere systematiseret og tilgengængeligt for alle aktører – ikke kun transportørerne. I Europa står vi over for en stor ændring i resourcehåndtering over de næste 5 år ifbm. den cirkulære økonomi, og Reccoon vil være den førende og første platform til at indsamle og håndtere data om ressourcer og videreformidle disse til cirkulær økonomi. 

Realiserbar.

Det første skridt i denne proces er at udvikle det system, som alle affaldstransportører bruger til at håndtere ordre og tømninger af containere ved kunderne. Systemet består af en webapplikation der bruges af driftslederne til at lede og fordele arbejdet, samt en smartphone-app som chaufførerne bruger til at se dagens ruter og indrapportere tømninger, dette produkt har vi ude hos vores test kunder start Februar, hvor vi har en lille vognmand som test kunde, samt 2 af Danmarks største affaldsindsamlere.

Impact.

De nuværende alternativer på markedet er ældre systemer, der udelukkende fokuserer på at håndtere manuel indtastning af rå data, og giver ikke mulighed for at systematisere affaldsdataen, eller gøre den transparent og tilgengængeligt. Reccoons system har i stedet stor fokus på at gøre affaldsdataen brugbar for transportøren, og i øvrigt automatisere den daglige drift så meget som muligt, for at give driftsafdelingen tid til opgaver, der er mere værd end manuel ordrehåndtering. Ydermere giver vi transportørerne mulighed for at udvide deres ydelsesrepertoire for deres kunder, eksempelvis ved at vise affaldets vej, skræddersyede affaldsstatistikker og optimeringsforslag. Dette minder meget om den omvæltning post- og fragtbranchen har gennemgået de seneste 10 år.

Skalerbar.

Det danske marked består af ca. 1950 virksomheder der har transport af affald som hovederhverv. Det er estimeret at de sammenlagt bruger 145 mio. kr. årligt på drift systemer. Konkurrenterne har ikke innoveret deres produkt eller forretningsmodel i over 15 år. De er ikke klar til den større ændring der kommer i markedet fra cirkulær økonomi-bølgen, der både er drevet af offentlige krav, samt samfundets stærkere ønske om bæredygtig resourcehåndtering. 

Vi anser os selv for at være ‘digitale krigere der bidrager til FN verdensmål nr 9 og 11 med vores intelligente platform der understøtter branchens løbende transformation til en cirkulær økonomi.

www.reccoon.dk 

Kommentarer