Gå til hovedindhold

TEKSTILBANKEN, det cirkulærer showroom

Denne idé er en del af Den Cirkulære Tekstil Challenge

I TRÅD MED VERDEN
I TRÅD MED VERDEN
4. oktober 2019

Kort om vores idé:

TEKSTILBANKEN

Den socialøkonomiske virksomhed, I Tråd Med Verden, ønsker at opbygge en tekstilbank i tilknytning til vores allerede eksisterende værksteder. Tekstilbanken bliver omdrejningspunkt for indsamling, sortering og upcycling af kasserede tekstiler fra Region H. Vores løsningsforslag bygger på vores erfaring med, hvordan vi kan forene upcycling af industri-tekstiler og zero-waste-produktion med jobskabelse, fællesskab og udvikling af udsatte boligområder, således at vi både skaber miljømæssig, menneskelig og social værdi.

 

Kort om os:

I TRÅD MED VERDEN (ITMV)

er en socialøkonomisk virksomhed der arbejder med upcycling af tekstil og jobskabelse for mennesker på kanten af arbejdsmarked. I samarbejde med boligforeningen 3B/KAB og kommunale jobcentre driver vi to sy- og designværksteder i udsatte boligområder i Københavnsområdet. Her går udvikling af mennesker hånd i hånd med udvikling og produktion af håndværk og design.

I det sidste år har vi udelukkende arbejdet med genanvendelse af kasseret arbejdstøj og tekstilaffald fra store tekstilvirksomheder så som vaskerier og tøjproducenter. Vi har udviklet upcyclede produkter og metoder til, hvordan så meget som muligt kan genanvendes, og har praktisk erfaring med mange dele i processen.

 

TEAM:

Martha Nina Ozmec er daglig leder af ITMV og sammen med Tekstildesigneren Liv Bejer Heckmann har de det sidste 1.5 år valgt at fokuserer fuldt ud genanvendelse og udvikling af kasserede tekstiler.

Pt. har ITMV to velfungerende designværksteder i Høje Gladsaxe og i Urbanplanen, og flere nye er på vej.

Kommentarer