Gå til hovedindhold

Viima - verdens mest miljøvenlige rengøringssystem

Denne idé er en del af 360 Grader Prisen 2019

ViimaByDFD
ViimaByDFD
6. juni 2019

Med inddragelse af avanceret japansk mikrofibertenokologi har vi udviklet verdens mest bæredygtige rengøringskoncept.

Konceptet udmærker sig inden for følgende fire områder: Bæredygtighed, arbejdsmiljø, kvalitet og effektivitet. Med fokus på netop disse fire områder afhjælper Viima en række af de udfordringer, som rengøringsbranchen og samfundet står overfor.

Konceptet er et konkret eksempel på, hvordan vi ved at udfordre de traditionelle rengøringsmetoder, målrettet har udviklet en bæredygtig løsning, som forbedrer arbejdsmiljøet for de mennesker, der til dagligt arbejder med rengøring, ligesom vi gennem teknologi og uddannelse kan optimere rengøringskvaliteten og samtidig reducere rengøringens belastning og miljøet væsentligt.

DFD tilbyder Viima som en vaske-lejeløsning, hvilket betyder, at det eneste kunden skal tænke på, er at gøre rent – vi gør resten. Dermed sparer kunden ressourcer på både indkøb og vask, hvilket betyder ingen udgifter i forbindelse med vedligehold af rengøringsartikler og en markant reducering af el, vand samt kemi hos kunden. Artiklerne indgår i større puljer, som betyder, at artiklerne ikke er kundespecifikke. Når en kunde stopper eller reducerer sin beholdning, kan vi (gen)bruge artiklerne hos en anden kunde. Dermed maksimerer vi artiklernes levetid.

Som et bæredygtigt tillæg bliver kasserede artikler solgt til forskellige formål, eksempelvis som "smittepakker" til sygehuse, hvor artiklerne erstatter engangsprodukter inden de kasseres.  Endvidere er hele vores produktion og logistik miljømærket efter ISO 14001 og vores vaskeri svanemærket. Ligesom det er hygiejnecertificeret i henhold til DS 2451-8. Det stiller krav til, at vi hele tiden optimerer vores processer, så de både skåner artiklerne mest muligt under vask og sikre en bakteriologisk korrekt vask.

Links: 

https://www.youtube.com/watch?v=F8_kwfra0gI

https://www.dfd.dk/loesninger/viima-rengoeringssystem

 

Materialer

Offentlige filer

Kommentarer