Gå til hovedindhold

Wasteless — Fighting Waste With AI ?♻️

Denne idé er en del af Smart & Close — Circular Data Challenge

mikkel
4. december 2019

OPDATERET 4. DECEMBER 2019: Desværre missede vi deadline, så vi har fjernet noget af vores beskrivelse, da den afslørede nogle af vores konkurrencefordele.

Vi forventer at lancere i starten af 2020, men kan du ikke vente, så tilmeld dig meget gerne på https://wasteless.app og få adgang tidligere.

---

Wasteless, som vi arbejdet på det sidste halve år, løser udfordring 1 (“Hvordan sikrer man mere affaldssortering?”) ved, at give borgerne et digitalt, mobilt, nemt og “instant” redskab til at få deres affald sorteret korrekt.

Hidtil har man set sorteringsvejledninger omdelt med posten, hvilket i de fleste tilfælde blot bliver smidt ud (og muligvis også forkert, paradoksalt nok), eller blive hængt op ved affaldscontainere og sjældent blive skiftet ud. En app vil ikke have disse problemer og så kan den også aktivere de unge.

Det fungerer ved, at borgeren peger deres smartphonekamera mod et givent stykke affald og så vil vores app vha. kunstig intelligens (maskinlæring) automatisk genkende affaldet i realtid. Herefter oplyses borgeren om den korrekte sortering, hvor affaldet kan bortskaffes, hvor farligt det evt. er, hvor stort et klimamæssigt fodaftryk det har, mv. Farver og piktogrammer tager udgangspunkt i affaldsfraktionerne, som er udarbejdet af Dansk Affaldsforening i samarbejde med Miljøstyrelsen.

Herunder ses tre skærmoptagelser af en tidlig prototype fra tidligere på året (disse indeholder ikke sorteringsvejledning mv.):

Ovenstående er noget forældet og versionen, som vi lancerer med bliver med en langt højere detaljegrad og selvfølgelig med sorteringsvejledning.

Vi er i tæt dialog med flere aktører omkring samarbejde, herunder Miljøstyrelsen, Københavns Kommune, Amager Resource Center, Frederiksberg Kommune, og vi kommer bl.a. til at forme en task force med Miljøstyrelsen for at sammen identificere og kortlægge problematiske affaldsemner.

Vi forventer at lancere i starten af 2020, men kan du ikke vente, så tilmeld dig meget gerne på https://wasteless.app og få adgang tidligere.

Vi søger desuden dygtige mennesker til at blive en del af teamet — skulle det være dig, eller kender du nogen, så skriv endelig til os på [email protected].

Website: https://wasteless.app
Instagram: https://www.instagram.com/wasteless.app
Facebook: https://www.facebook.com/WastelessApp
Twitter: https://twitter.com/WastelessApp

Kommentarer