Gå til hovedindhold

I fremtiden bliver din hospitalsmad leveret af en robot

Dato: 15. september 2022

Den unge startup-virksomhed Yuman, der designer og udvikler intelligente transportrobotter til brug på sygehuse, vandt 14. september 2022 NewGen Innovation Challenge.

Yumans robotter kan aflaste sundhedspersonale i simple opgaver, som for eksempel at transportere sengetøj, mad og medicin mellem stuerne. Med sensorer og avanceret software kan de små robotter navigere udenom forhindringer på deres vej rundt på hospitaler og sygehuse. 

NewGen-juryen var særligt imponerende over det store potentiale for at bidrage til økonomisk bæredygtighed i sundhedssektoren – alene ved at udføre en velkendt opgave på klogere måde. Præmien på 10.000 kr. kan forhåbentlig bidrage til, at drømmen om at blive en succesfuld medtech virksomhed bliver til virkelighed.

Mens Yuman løb med sejren havde vi også glæde af de vanvittigt dygtige Mifwife VR og Line Vigga’s AI Pee Detection, som begge havde koncepter med potentiale til at sikre økonomisk bæredygtighed i sundhedsvæsenet. AI Pee Detection arbejder på teknologi, der skal reducere ældre menneskers indlæggelse på sygehuse ved en tidlig opsporing af urinsvejsinfektioner på plejehjem. Midwife VR vil bidrage til økonomisk bæredygtighed i sundhedssektoren ved at lade ammende ”tage jordemoderen med hjem” i form af virtual reality briller, og på den måde effektivisere kontakten med sundhedsvæsnet.  

NewGen Challenge blev startet af Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og life-science virksomheden Roche for at motivere og fremme studerende og unge start-ups, der kan bidrage til en finansielt bæredygtig sundhedssektor.

Læse mere om NewGen Innovation Challenge på www.newgen.com og besøg vinderens hjemmeside på www.yuman-robots.dk.