Gå til hovedindhold

Hvad er en challenge?

Jo flere vi er om at finde fremtidens koncepter og løsninger, jo bedre.

På challenges.dk kan virksomheder og borgere deltage i at løse nogle af vores samfunds største udfordringer og problemstillinger.

Challenges som koncept

Challenges er en afprøvet metode til at fremme udvikling og innovation.

En challenge er et meget enkelt koncept. En challenge er en problemstilling, som bliver lagt ud til et åbent publikum som kan deltage ved at byde ind med løsninger. En challenge sættes i gang af en challenge-udbyder og challenge-deltagere kommer med idéer, løsninger eller kommentarer. En challenge-udbyder kan være en privat virksomhed eller en offentlig organisation. En challenge-deltager kan være en virksomhed, en person, en forening eller en gruppe af personer.

Du, din virksomhed eller din forening kan være med til at præge dagsordenen for dansk innovation, give ny inspiration, bidrage med tanker og viden til andres idéer.

Der er mange eksempler på challenges, der har resulteret i banebrydende teknologi, løsninger på sociale problemer eller har skabt helt nye markeder

Challenges.dk som platform

En challenge-udbyder offentliggør challengen på challenges.dk med en detaljeret beskrivelse om hvilke krav der er til løsningen, hvor lang tid challengen løber og hvilken præmie der er til den vindende challenge deltager. Der vil være forskellige challenges, som vil variere i emne, tidsramme, kriterier, samt præmiesum og -type.

Alle der har oprettet en brugerprofil på challenges.dk kan deltage ved at komme med løsninger og idéer eller ved at kommentere på andres idéer.

Vores mission

Vores mission er at skabe et åbent forum hvor forskellige faggrupper, organisationer og borgere kan mødes på tværs, og skabe idéer, innovation og nye løsninger, der kommer os alle til gode.

Vi tror på, at samskabelse er ét af fundamenterne for at komme frem til bedre og mere innovative løsninger, og derved gøre Danmark mere konkurrencedygtig og bæredygtig i fremtiden. Vi ønsker at dette skal være en fælles opgave.

Challenges.dk er udviklet for at give gennemsigtighed i nogle af de store udfordringer og muligheder vores samfund står over for. Vores mål er at skabe resultater, der kan ses og mærkes lokalt, regionalt og nationalt.

Hvem står bag challenges.dk?

Erhvervsstyrelsen står bag challenges.dk og vil i fællesskab med en partnerkreds sørge for at tilbyde en bred vifte af challenges om forskellige emner fra forskellige challenge-udbydere. Partnerkredsen omfatter sponsorer, rådgivere samt challenge-udbydere.

Hvis du vil høre mere så send en e-mail til challenges@erst.dk.

Bliv en del af challenges.dk

Du kan deltage ved at oprette en idé eller kommentere på andres idéer. Start med at oprette dig som bruger.

Opret bruger