Skip to main content

Hjernens Hyggestund Hjemmeside (HHH) App

This idea is a part of 3. semester Innovationsforløb - Demens

December 16, 2021

Beskrivelse

Et meningsfuldt liv for demensramte beboere er rigtigt for vores samfund. Flere undersøgelser bekræfter at når demenspatienter deltager i sociale aktiviteter, er deres livskvalitet forbedret, og deres hjernefunktion støttet. HHH App’ens mål er at inspirere og støtte den demensramt familien.

HHH App’en kan være installeret på mobil eller tablet, og samles information om sociale aktiviteter. Forskellen mellem eksisterende tilbud er at HHHs design vil være demensvenlig, nemt at navigere og skal fokusere på de sociale og ikke sygdom.

Lige nu er det flere hjemmesider med information, men de fokuserer på sygdom og behandling, og sociale aktiviteter er eftertanker. Demenshjemmesider er ofte svart for demenspatienter at bruge.

HHH App (og hjemmesiden) vil samle information om sociale aktiviteter tilbud fra kommune, men også ideer som kan udføres i beboers eget hjem. Det findes alt fra forslag til dans og musik aktiviteter, til ideer om demensvenlig havearbejde og kreative aktiviteter pårørende kan lave sammen med deres familiemedlem. HHH bruges til at finde på restauranter eller butikker med ansatte som har erfaring med demens. Demensvenlige vandreruter, museer eller kulturtilbud. Det findes opskrifter til fælles madlavning, inspiration til sjove oplevelser, gratis computerspil for demenspatienter og en chat funktion sådan at pårørende kan find fællesskab med andre demensramt familier. Muligheder med App’en er grænseløs, og HHH vil søge for at det er nemmere for demensramte familier til at finde på meningsfuldt og sjovt aktiviteter.

Materials

Presentation files

(662.81 KB)

Comments