Skip to main content

AI er løsningen til bedre sikkerhed på nettet

This idea is a part of Fintech Open Data Challenge

Moderator
October 19, 2017

"Ved brug af en AI kan man i højere grad forhindre svindel på webshops, som både påvirker ejeren af webshoppen og forbrugeren.

AI'en kan vha. åbne data afgøre om der foregår mistænkelig adfærd på en given webshop.

Ved hjælp af de åbne data kan den identificere personen bag kreditkortet. Når der er tegn på mistænkelig adfærd på en webshop, så begynder vores AI at gøre brug af de åbne data. På Facebook Graph og LinkedIn identificeres billede og navn. Derefter gøres der brug af Google View for at finde frem til personens lokation. Det bliver matchet med de åbne offentlige dataoplysninger fra CVR.dk og Krak.dk for at bekræfte personens identitet.

Hvis søgningen resulterer i en negativ score og oplysningerne ikke passer sammen med kreditkortholderen, så aktiveres 3D Secure, som beder personen om at besvare spørgsmål baseret på AI’ens samling af informationer fra de åbne data kilder. Her bliver svindleren blive standset i størstedelen af tilfældene.

Brugen af AI og de åbne offentlige data kan beskytte os imod et stigende antal af svindelsager. Dette er både til gavn for webshopejeren og forbrugeren.
AI'ens samlede data om de kriminelle kan være til stor gavn for politiet i deres jagt efter svindlere."

Comments