Skip to main content

Personal Information Management System

This idea is a part of Fintech Open Data Challenge

Moderator
October 7, 2017

"Personal Information Management Systems (PIMS) er en ny type brugercentriske tjenester, som bl.a. anbefales af European Data Protection Supervisor som ønskværdigt alternativ til den nuværende ""platformsøkonomi""
( https://edps.europa.eu/data-protection/our-work/publications/opinions/p… ). Der er tillige en global MyData bevægelse under udvikling, til fremme af sådanne brugercentriske og privatlivsfremmende forretningsmodeller ( https://mydata.org/ )

Peercraft er en bestående brugercentrisk ID-løsning, hvis udbygning til Personal Information Management System (PIMS) kræver tilføjelse af funktionaliteter, som bl.a. GDPR og PSD2 sammen med ny tekniske standarder vil muliggøre. Dette ideoplæg beskriver hvordan Peercraft i denne sammenhæng vil drage fordel af OpenDiscovery (https://opendiscovery.biz) til at finde og indhente produkt- og service-oplysninger samt vurdere troværdighed og risikofaktorer for relevante leverandører. Dette vurderingsbehov er ikke unikt for Peercraft, men vil være typisk for Payment Initiation Service Providers (PISP) behov for vurdering af betalingsmodtagere under PSD2.

OpenDiscovery som generel infrastrukturkomponent er beskrevet særskilt som projektidé."

Comments