Skip to main content

D-mærkningsordning til at skabe tryghed om deleøkonomien i Danmark

This idea is a part of Region Sjælland Deler

Moderator
March 26, 2017

"For 10 år siden herskede der usikkerhed om internethandlen. Hvordan kunne man være sikker på, at man fik sine varer? Hvordan vidste man at virksomheden overhovedet fandtes? Hvordan kunne man være sikker på, at man kunne bruge sit Dankort trygt i internetbutikkerne.

Vi har nu samme slags situation med deleøkonomien i Danmark. Hvordan sikrer man, at der bliver betalt skat? Hvordan sikrer man, at de selvansatte på platformene bliver forsikret og sparet op til pensionen?

Løsningen er en D-mærkningsordning. Når platformsejerne implementerer en gratis API (et regneark) i deres digitale værktøjer, kan de få D-mærkningen, så deres brugere kan se, at de opfører sig samfundsgavnligt.

""Regnearket"" sikrer at dem, der tjener penge på platformen automatisk svares skat via CPR-nr. og NEM-konto og at der afsættes en procent af indtægten til pension og forsikring.

Hvad er innovativt ved Sharing Economy Denmarks idé?
Det er ikke innovativt, men det vil være med til at skabe ordnede forhold inden for deleøkonomien i Danmark.

Hvordan vil Sharing Economy Denmarks idé skabe værdi?
Den vil sikre at fremtidens deleøkonomiske selvansatte får rettigheder, som da de ufaglærte i sin tid fik det samme.

Hvordan foreslår du at Sharing Economy Denmarks idé skal implementeres?
Først skal API'en bygges. Herefter skal en forsikringsfond og en pensionsfond etableres. Herefter skal arbejdsmarkedets parter finde enighed om procentsatserne, der skal svares til pension og skat. Herefter skal Sharing Economy Denmark anbefale D-mærkningen til vores medlemmer."

Comments