Skip to main content

Oplev Næstved

This idea is a part of Den digitale bymidte - Næstved anno 2030

Lasse Heltborg
November 18, 2020

Oplev Næstved - Simpel løsning samler Næstved bymidte

Vores ide er man stiller over 20 QR-standere op, på de mest centrale punkter i Næstved. Eksempler på disse kunne være: Stationen, Uddannelsessteder, Torvet, Arena Næstved, Havnen m.m. 

Når man scanner den pågældende QR-kode, vil man kunne få et overblik over Næstveds mange ugentlige aktiviteter, samt en beskrivelse af nogen de mange erhvervsdrivende der findes i Næstved. 
Ligeledes vil man kunne få et overblik over seværdigheder, restauranter & cafeer, samt shopping mulighederne i midtbyen. 

Der vil på platformen være mulighed for at blive navigeret til alle de overstående aktiviteter. 

Vores tanke er at QR-standerne bliver lavet af genanvendte byggematerialer fra Næstved by. 
- Dermed sikre vi vores indsats har fokus på verdensmål nr. 12, hvor vores energi ligger i at skabe ansvarligt forbrug. Dernæst har vi også haft verdensmål nr. 13 i tankerne som sætter fokus på klimaindsatsen. 

Det har ligeledes været vigtigt for os at løsningen både har kunne være let implementer bar, og kan skaleres ud på andre miljøer. En anden ting vi også har fundet vigtigt, er at der skal være mulighed for at bygge videre på/udvide ideen, for dem der ønsker at implementere den. 

For at reducere smittespredningen i henhold til kontaktflader, har vi en løsning der både nu (Corona) men også fremadrette har fokus på verdensmål nr. 3 i henhold til sundhed og trivsel. 

Læs gerne vores Flyer/Poster, for at bliv klogere på Oplev Næstved - Posteren er vedlagt som pdf.

Løbende prototype/mock-up udvikling af platformen vil kunne ses på: http://www.xiney.me/

- Lasse Heltborg, Mathias Hansen, Omar Taha, Mikkel Boye Rasmussen, Sune Bro, Mikkel & Patrick 

Materials

Public Files

Comments